search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49
MENU CLOSE

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει με νέα επεισόδια στο COSMOTE HISTORY HD

13.09.2018 13:41
COSMOTE TV: Η Χούντα στο εδώλιο της Ευρώπης μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου» - Media
 
H βραβευμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει στην τηλεοπτική στέγη της COSMOTE TV. Η 14η σεζόν, σε παραγωγή COSMOTE TV, κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην «Ιστορία των Μαθηματικών».
Και τη νέα σεζόν, η «Μηχανή του Χρόνου» θα ανατρέξει στο παρελθόν, ρίχνοντας φως σε άγνωστα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και διαμόρφωσαν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται τις ιστορίες τους στην κάμερα τη εκπομπής, ενώ στην έρευνα συμβάλλουν και επιστήμονες με μελέτες πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.
 
Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου (17/9, 21.00) «ξετυλίγει» την ιστορία των Μαθηματικών από την Προϊστορία, όταν άρχισαν να γίνονται οι πρώτες καταμετρήσεις θηραμάτων από τους ανθρώπους με χαρακιές σε ξύλα, μέχρι και την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, όταν τα Μαθηματικά εδραιώθηκαν ως επιστήμη, όπως την ξέρουμε σήμερα, με κανόνες, αξιώματα και συγκεκριμένη δομή.
Στο επεισόδιο, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα Μαθηματικά μέσα από σπουδαίες ανακαλύψεις και θεωρήματα, όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος που υπολόγισε το ύψος των πυραμίδων, και ο Ερατοσθένης που υπολόγισε την ακριβή περίμετρο της γης. Στην εκπομπή μιλούν: οι ιστορικοί των μαθηματικών και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Χριστιανίδης και Μιχάλης Σιάλαρος, οι μαθηματικοί Απόστολος Παπανικολάου, Άρης Μαυρομμάτης, Νίκος Παπούλας, ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο καθηγητής φιλοσοφίας του ΕΜΠ, Βασίλης Καρασμάνης και η καθηγήτρια του ΕΜΠ και ερευνήτρια Χριστίνα Φίλη.
 

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.
 
Το COSMOTE HISTORY HD, μαζί με τα υπόλοιπα 12 κανάλια με ντοκιμαντέρ όπως αυτά του National Geographic, του Viasat, το BBC Earth κ.α., είναι διαθέσιμο για θέαση μέσα από το κινητό, το tablet, ή τον υπολογιστή, live ή on demand μέσω της υπηρεσίας COSMOTE TV GO, από οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής, με το πακέτο COSMOTE TV GO Documentaries Pack.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49