search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:27
MENU CLOSE

«Στα κάγκελα» ο Ντι Μάιο κατά του Μοσκοβισί για τους «μικρούς Μουσολίνι»

13.09.2018 18:02
«Στα κάγκελα» ο  Ντι Μάιο κατά του Μοσκοβισί για τους «μικρούς Μουσολίνι» - Media

 

Εκρηκτικές είναι πλέον οι σχέσεις Βρυξελλών-Ρώμης, καθώς η Ε.Ε. έχει δείξει πολλαπλώς τη δυσαρέσκειά της για τη νέα ιταλική κυβέρνηση Πέντε Αστέρων-Λέγκας.

Αυτή τη φορά, το φυτίλι το άναψε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος από το Παρίσι αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ιταλία -και στην Ευρώπη- έκανε λόγο για «κλίμα που μοιάζει με εκείνο της δεκαετίας του ’30» προσθέτοντας ότι «μπορεί να μην υπάρχει ένας Χίτλερ, αλλά ίσως, πολλοί μικροί Μουσολίνι».

Όσον αφορά στα του χαρτποφυλακίου του, ο Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να μειώσει τις σπατάλες και να δώσει προτεραιότητα στις δαπάνες για επενδύσεις και υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα.

«Είναι στο συμφέρον της Ιταλίας να περιορίσει το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος της», είπε, μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Παρίσι. «Θα ήταν ψέμα να σκεφθεί ότι μπορεί να επενδύσει περισσότερο με ένα υψηλότερο έλλειμμα. Αν συμβεί αυτό, θα καταλήξεις με υψηλότερο χρέος και μικρότερη δυνατότητα επένδυσης», πρόσθεσε.
 
Υπογράμμισε, δε, ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη Ρώμη να παρουσιάσει έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. «Ο ιταλικός προϋπολογισμός πρέπει να είναι αξιόπιστος, αξιόπιστος όσον αφορά τους αριθμούς αλλά και αξιόπιστος σε όρους διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται. Πρέπει να υπάρξει σημαντική προσπάθεια στο διαρθρωτικό σκέλος». Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται στενά με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών σε ένα «εποικοδομητικό κλίμα», όπως είπε, και ότι ελπίζει πως θα αυτό θα συνεχιστεί.
 
Οι δηλώσεις Μοσκοβισί προκάλεσαν την έκρηξη του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος απαντώντας στον Μοσκοβισί δεν μάσησε τα λόγια του: «Η στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων είναι απαράδεκτη. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Ντι Μάιο.
 
Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη» και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των “ευρωγραφειοκρατών”».
 
«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17