search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:56
MENU CLOSE

«Έξω η ναυαρχίδα του 6ου στόλου από τον Θερμαϊκό!» – Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

13.09.2018 18:18
«Έξω η ναυαρχίδα του 6ου στόλου από τον Θερμαϊκό!» - Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή - Media

 

Την άμεση απομάκρυνση του USS Mount Whitney, της ναυαρχίδας του αμερικανικού Έκτου Στόλου από τον Θερμαϊκό ζητούν συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, σε κοινή τους ανακοίνωση.

Καλούν δε σε διαδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής με προσυγκέντρωση στις 19:00 στην κεντρική είσοδο του λιμανιού της πόλης.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η προκλητική εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας 10/9 του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Mount Whitney, ναυαρχίδας του Έκτου Στόλου, ανοικτά της Θεσσαλονίκης αποτελεί την επισφράγιση πως με πλατφόρμα την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εκτυλίσσεται μια ευρύτερη πολιτική, στρατιωτική και οικονομική απόβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Βόρεια Ελλάδα.

Η αναγόρευση των ΗΠΑ σε «τιμώμενη χώρα» στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018 αποτελεί ανοιχτή εκδήλωση υποταγής στον Αμερικανικά πολεμικά και οικονομικά συμφέροντα και μια ανοιχτή πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, διαλύοντας χώρες και κομματιάζοντας λαούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται η πιο πιστή σύμμαχος των φονιάδων των λαών σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, εμπλέκοντας σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και την χώρα.

Οι εθνικιστικές κραυγές ουσιαστικά στηρίζουν αυτή την πορεία και δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την πρόσδεση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, κομμένα και ραμμένα από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ, είναι συστατικά στοιχεία μιας συνολικής πολιτικής που θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους-συγχρόνους σκλάβους. Άλλωστε, παρά τις κορώνες τις κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια, η επίθεση στους εργαζομένους θα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και για πολλά χρόνια ακόμα. Δε μας βγάζουν από τα μνημόνια, αλλά τα κάνουν αιώνια.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η παρουσία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην πόλη μας, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρέπει να βρουν απέναντι το οργανωμένο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, λαϊκό κίνημα. Το αγκυροβόλημα της ναυαρχίδας του Έκτου Στόλου , αποτελεί υπόμνηση πως οι πολεμικοί κίνδυνοι για τον λαό μας και τους γειτονικούς λαούς ζυγώνουν όλο και πιο κοντά, σαν αποτέλεσμα της επεμβατικής πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή και των σχεδίων για νέες αλλαγές συνόρων και επέκταση του ΝΑΤΟ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:56