search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11
MENU CLOSE

ΝΔ: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ ότι ενημερωθήκαμε για συντάξεις από τους θεσμούς – Τι απαντά το Πρακτορείο

14.09.2018 08:35
ΝΔ: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ ότι ενημερωθήκαμε για συντάξεις από τους θεσμούς - Τι απαντά το Πρακτορείο - Media

 

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύσει ότι έχει ενημερωθεί από τους θεσμούς για την ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, εξέδωσε η Νέα δημοκρατία, κατηγορώντας παράλληλα τον Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ανέφερε επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές ότι «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του […] και έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης.»

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν σχετικά και καλέι την διοίκηση του ΑΠΕ «να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης»

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέα περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η ΝΔ τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους θεσμούς.
Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης”».

 

Η απάντηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι επιμένει στην εγκυρότητα του ρεπορτάζ και διευκρινίζει ότι σε αυτό γίνεται αναφορά για «ενημέρωση σε κόμματα της αντιπολίτευσης» και όχι συγκεκριμένα στη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά το σχόλιο:

To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08