search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Γερμανία: Εκκενώνουν κατάληψη ενάντια στην καταστροφή δάσους για να γίνει ορυχείο επικαλούμενοι… κίνδυνο πυρκαγιάς! (Photos/Video)

14.09.2018 15:13
Γερμανία: Εκκενώνουν κατάληψη ενάντια στην καταστροφή δάσους για να γίνει ορυχείο επικαλούμενοι… κίνδυνο πυρκαγιάς! (Photos/Video) - Media Gallery 7

 

Τον κίνδυνο καταστροφής του δάσους από πυρκαγιά επικαλούνται οι γερμανικές αρχές για να εκκενώσουν τον δρυμό προκειμένου να… υλοτομηθεί, για να επεκταθεί γειτονικό ορυχείο!

Ο λόγος για το δάσος Hambach, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου εδώ και έξι χρόνια ακτιβιστές έχουν κατασκευάσει έναν οικισμό από δεντρόσπιτα, προσπαθώντας να εμποδίσουν την καταστροφή του δάσους.

Επικαλούμενες έλλειψη σχετικής άδεις αλλά και τον κίνδυνο πυρκαγιάς -στο ίδιο δάσος που πρόκειται να καταστρέψουν- οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης. Στους ακτιβιστές δόθηκε περιθώριο 30 λεπτών να εγκαταλείψουν την περιοχή, πριν την αστυνομική εισβολή. Στην περιοχή απαγορεύτηκε η πρόσβαση των δημοσιογράφων.

Οι ακτιβιστές δεν πρόβαλαν αντίσταση, ωστόσο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν σηκωτοί από τους αστυνομικούς. Πάντως μία δημοσιογράφος κατάφερε να καταγράψει την βίαιη σύλληψη μίας ακτιβίστριας.

Μετά την εκκένωση, το δάσος αναμένεται να υλοτομηθεί σε έκταση 100 εκταρίων προκειμένου να επεκταθεί κοντινό ορυχείο λιγνίτη – το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετατρέποντας την πανέμορφη περιοχή σε κρανίου τόπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52