search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:45
MENU CLOSE

Το Classic Rock επιστρέφει στο Ηρώδειο!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2037
13-9-2018
17.09.2018 03:00
classic.jpg

 

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πράγας σε σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ορχήστρες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας παρουσιάζει – σε σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισέλθει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης.

Το Classic Rock επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στο Ηρώδειο με τις πιο δυνατές εκπλήξεις και φυσικά, τις μεγαλύτερες ροκ επιτυχίες.

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 αγαπημένα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο και με τη συνοδεία ηλεκτρικών οργάνων, καλώντας μας να ζήσουμε μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες αλλά και διάσημοι προσκεκλημένοι ενώνονται στη σκηνή και ερμηνεύουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, U2, Europe, Alannah Myles υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle.

Κατά το δεύτερο μέρος της συναυλίας, στο πλευρό τους θα βρίσκονται οι John Lees’ Barclay James Harvest οι οποίοι, με αφορμή τα 50 χρόνια της επιτυχημένης πορείας τους, ερμηνεύουν κομμάτια όπως το «Poor man’s moody blues», το «Hymn» αλλά και ροκ τραγούδια άλλων μεγάλων δημιουργών που το κοινό αγάπησε και ξεχώρισε.

Το «Αnother Brick In The Wall» των Pink Floyd, το «Kashmir» και το «Stairway To Heaven» των Led Zeppelin, το «One» των U2 ή το «The Show Must Go On» των Queen είναι μόνο λίγα από τα τραγούδια που θα ακουστούν σε μια βραδιά που αναμένεται να μείνει αξέχαστη!

Πρόκειται για μια συναυλία όπου σπουδαίοι κλασικοί αλλά και ροκ μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας «ταξιδεύουν» μουσικά σε μια δυνατή σύμπραξη συμφωνικού και ηλεκτρικού ήχου. Ένα μοναδικό πρόγραμμα που έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας σε σύμπραξη με μεγάλες ορχήστρες, σημειώνοντας πάντοτε τεράστια επιτυχία και sold-out εμφανίσεις.

Άλλωστε, διάσημοι ροκ μουσικοί, κριτικοί αλλά και θεατές που έζησαν αυτήν την εμπειρία συμφωνούν ότι ποτέ στο παρελθόν η ροκ μουσική δεν έχει εκτελεστεί από κλασική ορχήστρα με πιο αυθεντικό τρόπο!

Όταν, λοιπόν, μιλάμε για Classic Rock αναφερόμαστε σε ένα συγκλονιστικό κράμα ήχων και εικόνων και αναμφισβήτητα, σε μια μουσική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!

========================

Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς της Τσεχίας υπό τη διεύθυνση του Γερμανού μαέστρου Friedemann Riehle. Πρόκειται για μια από τις ηγετικές ορχήστρες στην Ευρώπη, αριθμώντας περίπου 200 ηχογραφήσεις κάθε χρόνο.

Οι David Lynch, Elmer Bernstein και Roman Polanski αποτελούν λίγα μόνο από τα πρόσωπα του κινηματογραφικού κόσμου για τα οποία έχει παίξει και ηχογραφήσει, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από 100 cds για soundtracks.

Κάθε χρόνο, μάλιστα, η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας, με μαέστρο τον F. Riehle, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της κλασικής μουσικής σκηνής της Τσεχίας.

Ο διευθυντής της ορχήστρας, F. Riehle, κατάφερε να ενσωματώσει τη μουσική του 20ού αιώνα στο κλασικό ρεπερτόριο, παίζοντας σε συναυλίες θρυλικά ροκ κομμάτια των Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen κ.ά. με κλασική ενορχήστρωση, ενώ κατόρθωσε να κάνει τη συμφωνική μουσική προσιτή στο ευρύ κοινό και κυρίως τους νέους, προσαρμόζοντας μεγάλα συμφωνικά έργα των Bruckner και Mahler σε μικρότερα κομμάτια διάρκειας περίπου επτά λεπτών, κάτι που αργότερα ενέπνευσε και πολλούς άλλους μαέστρους.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, αποτελεί τον κυριότερο εκφραστή της εγχώριας συνθετικής παραγωγής, δίνοντας παράλληλα στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Η παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα είναι σταθερή, πραγματοποιώντας περισσότερες από πενήντα συναυλίες κάθε χρόνο, ενώ σπουδαίο κρίνεται το εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό έργο που επιτελεί τόσο εντός Αθηνών όσο και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Κατά την πολύχρονη ιστορία της, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει συμπράξει με εξέχοντες αρχιμουσικούς και κορυφαίους σολίστ, μεταξύ των οποίων οι: Ρίχαρντ Στράους, Βάινγκαρτνερ, Κνάπερτσμπους, Βάλτερ, Μητρόπουλος, Γιόχουμ, Μαρκέβιτς, Μάαζελ, Τεμιρκάνοφ, Ρούμπινσταϊν, Κεμπφ, Κορτώ, Κράισλερ, Τιμπώ, Καζάλς, Ροστροπόβιτς, Μπρέντελ, Μπάρενμποϊμ και Άργκερι.

Διευθυντές της Ορχήστρας έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν οι Φιλοκτήτης Οικονομίδης, Θεόδωρος Βαβαγιάννης, Ανδρέας Παρίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Άρης Γαρουφαλής, Βύρων Φιδετζής και Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ από τον Μάιο του 2014 διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι ο Στέφανος Τσιαλής.

INFO

Ηρώδειο,

Πεζόδρομος Διον. Αρεοπαγίτου

Αθήνα

Σάββατο 21 και Κυριακή 22.9.2018 στις 21.00

Πρόσθετες πληροφορίες / Κρατήσεις: 2107298930

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:38