search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52
MENU CLOSE

Σχοινάς για συντάξεις: Να τηρηθούν τα συμφωνημένα (Video)

15.09.2018 09:40
Σχοινάς για συντάξεις: Να τηρηθούν τα συμφωνημένα (Video)  - Media

 

Ο εκπρπόσωπος της Κομισιον αναφέρθηκε στις διάφορες διαρροές σχετικά με τα συντάξεις και είπε «Θα παρακαλούσα τις όποιες πηγές, τα ρυάκια και τους κρουνούς να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας»

Ο κ. Σχοινάς μίλησε στην τηλεόραση του Σκαι και μίλησε για τήρηση των συμφωνημένων του Eurogroup του Ιουνίου και ξεκαθάρισε, ότι η Επιτροπή, που βρίσκεται σε διαδικασία διαλόγου με κάθε χώρα για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, έτσι και με την Ελλάδα η συζήτηση θα συνεχιστεί.

Ο κ. Σχοινάς είπε επίσης: «Το κλειδί της ελληνικής εξόδου από το μνημόνιο είναι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα δεσμεύσεων. Ο δικός μας ρόλος ως Κομισιόν, που δεν είμαστε δανειστές της χώρας αλλά εγγυητές της συγκεκριμένης συμφωνίας. Για αυτό και δηλώσαμε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Επειδή όμως η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια είναι σε μία διαδικασία διαλόγου για την διαμόρφωση του προϋπολογισμού της. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ελέγξουμε τα περιθώρια και πλεονάσματα. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θα συζητήσουμε. Και θα παρακαλούσα τις όποιες πηγές, τα ρυάκια και τους κρουνούς να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας»

Αναφέρθηκε και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος είπε ότι έσωσε την Ελλάδα από το Grexit το 2015: «Η Ελλάδα δεν πέρασε απλά ξυστά από το Grexit, αλλά πολύ κοντά. Δεν θέλω να σκέφτομαι εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές του πρώτου εξαμήνου του 2015. Δεν έχει νόημα πια, αλλά ήταν μαύρες, δύσκολες στιγμές. Χωρίς τον Γιούνκερ δεν θα είχε αποσοβηθεί η καταστροφή. Βούτηξε, με πολλά πιστόλια πάνω από το κεφάλι του, του έλεγαν να μην ασχοληθεί, γιατί επρόκειτο για τα λεφτά φορολογουμένων. Δεν τους άκουσε, βούτηξε στα βαθιά και οι Έλληνες το έχουν καταλάβει αυτό. Είναι στιγμές που δεν θα ήθελα να ξαναζήσω»

Αναφορικά με το μέλλον τα χώρας μετά τα μνημόνια τόνισε: «Πιστεύω ότι το ζητούμενο για το μέλλον της χώρας είναι να καταστεί σαφές ότι μάθαμε και αλλάξαμε από αυτήν την περιπέτεια (…) Οφείλουμε να φτιάξουμε ένα κράτος που αφήνει πίσω του την πατρωνεία και το πελατειακό κράτος. Τα ελληνικά προγράμματα θεωρήθηκαν από πολλούς μία ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Πρέπει να μείνουμε στη ζώνη της δημοσιονομικής σταθερότητας, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το επιχειρηματικό κλίμα, να δίνουμε ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα για τους νέους και να μην ξεχνάμε τους ευάλωτους Έλληνες»

Τέλος αναφέρθηκε στο μέλλον της Ευρώπης και στους ευρωσκεπτικιστές και είπε: «κάποιοι εξ αυτών θέτουν ερωτήματα για την Ευρώπη και χρωστάμε απάντηση. Υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να την καταστρέψουν. Με αυτούς πρέπει να είμαστε αμείλικτοι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52