search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:39
MENU CLOSE

Σοκ στη Βρετανία: Πράκτορας της KGB πρώην ηγέτης των Εργατικών, λέει η ΜΙ6

15.09.2018 15:02
Τα πρησμένα και μουλιασμένα πόδια ενός πυροσβέστη που για 30 ώρες έψαχνε επιζώντες μέσα στις λάσπες, από πλημμύρες και κατολίσθηση - Media

 

«Βόμβα μεγατόνων» στα πολιτικά πράγματα της Βρετανίας έριξε η διαβόητη ΜΙ6, η υπηρεσία αντικατασκοπείας της χώρας, υποστηρίζοντας ότι ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος ήταν επί πληρωμή πράκτορας της KGB.

Συμφωνα με τους Times, ο Μάικλ Φουτ, o οποίος ηγήθηκε των Εργατικών από το 1980 ως το 1983, και ήταν κορυφαίο μέλος τους από τη δεκαετία του 1940, είχε κατηγορηθεί πρώτη φορά ως πράκτορας της ΕΣΣΔ το 1982.

Ωστόσο, νέο βιβλίο με τίτλος «Ο κατάσκοπος και ο προδότης» επαναφέρει τις κατηγορίες κατά του Φουτ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2010, σε ηλικία 96 ετών, κατηγορίες που προέρχονται από Ρώσο αποστάτη τον Όλεγκ Γκορντιέφσκι και τις οποίες φαίνεται ότι συμμερίζεται και η ΜΙ6.

Όπως είναι φυσικό η ανακίνηση της υπόθεσης προκάλεσε θύελλα στη Βρετανία με τον νυν αρχηγό των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να αναφέρει ότι «ο Φουτ αγαπούσε τη χώρα του. […] Η λάσπη κατά ενός νεκρού που υπερασπίστηκε με επιτυχία τον εαυτό του όσο ζούσε είναι όσο πιο χαμηλά μπορεί να φθάσει κανείς».

Επίσης, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Νιλ Κίνοκ υπογράμμισε ότι ο Φουτ «ήταν αντίπαλος του εσωτερικού και εξωτερικού δεσποτισμού της ΕΣΣΔ».

Σημειώνεται ότι οι Times είχαν ισχυριστεί το ίδιο και τη δεκαετία του 1990, ωστόσο, ο Φουτ είχε κερδίσει την αγωγή που τους είχε κάνει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:37