27/01/2020 14:19:00

Κινήσεις πανικού στην Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα αύξησε το επιτόκιο στις πιστωτικές κάρτες

Τουρκία: Οι S-400 έφεραν νέα κατάρρευση της λίρας - Media

 

Συνεχίζεται η θύελλα στην τουρκική οικονομία, με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να προσπαθεί να κατευνάσει τις αγορές με κινήσεις που αυξάνουν το κόστος του χρήματος.

Έτσι, την αύξηση του επιτοκίου πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε η τουρκική κεντρική τράπεζα την Κυριακή. Το ανώτατο επιτόκιο που μπορούν να χρεώνουν οι τράπεζες αυξάνεται από την 1η Οκτωβρίου κατά 23 μονάδες βάσης (0,23 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 2,25% τον μήνα για συναλλαγές σε τουρκική λίρα.

Για συναλλαγές σε ξένα νομίσματα, το ανώτατο μηνιαίο επιτόκιο αυξάνεται, επίσης από 1ης Οκτωβρίου, κατά 18 μονάδες βάσης στο 1,80%. Για ληξιπρόθεσμες οφειλές από πιστωτικές κάρτες, το ανώτατο επιτόκιο αυξάνεται στο 2,75% για δανεισμό σε λίρα και στο 2,30% για δανεισμό σε ξένα νομίσματα.
 
Οι αυξήσεις αυτές ακολουθούν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας την Πέμπτη για αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά 625 μονάδες βάσης στο 24%.
 
Πηγή: enikos.gr/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.