search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23
MENU CLOSE

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

25.01.2012 09:37
Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Media

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει από σήμερα ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή. Διαβάστε αναλυτικά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει από σήμερα ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή. Διαβάστε αναλυτικά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τετάρτη

Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από εχθές το βράδυ τη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα σήμερα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια της  χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη από το απόγευμα θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Στην Αθήνα, το θερμόμετρο θα δείξει από 10 °C – 14 °C και στην Θεσσαλονίκη θα αγγίξει τους 10 °C.

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας των χιονοπτώσεων αλλά και του παγετού.

 

Πέμπτη

Την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αρχικά σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, ενώ πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα σημείωση μεγαλύτερη πτώση, με το θερμόμετρο στην Αθήνα να φτάνει τους 9 °C και στη Θεσσαλονίκη τους 3 °C.

Παρασκευή

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 με 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Στην Αθήνα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 7 °C και στην Θεσσαλονίκη τους 2 °C.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κ.λπ.) και να εξοπλίσουν κατάλληλα τα οχήματα τους.

 

Πηγή – πληροφορίες: EMY, Real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23