search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:08
MENU CLOSE

Η Mondelēz εξαγόρασε την Chipita – Κοντά στο 1 δισ. το τίμημα

17.09.2018 10:53
Μεγάλη επένδυση της Chipita στη Βόρεια Αμερική - Media

 

Ενα βήμα πριν την πώλησή του στη Mondelēz βρίσκεται ο όμιλος Chipita καθώς υπογράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβαση αγοραπωλησίας για το 100% των μετοχών της μητρικής έναντι τιμήματος που ξεπερνά ελαφρώς το 1 δισ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής αναλαμβάνει και τον δανεισμό του ομίλου.

Όπως αποκάλυψε η στήλη Χαμαιλέων τον περασμένο Αύγουστο, ολοκληρώθηκε το Virtual Data Room που είχε ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η Mondelēz κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική και υπογράφηκε σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA) των μετόχων της Chipita.

Σύμφωνα με το euro2day.gr το τελικό τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του λεπτομερούς οικονομικού και νομικού ελέγχου. Ερώτημα αποτελεί αν η αλλαντοβιομηχανία Νίκας εξαιρέθηκε ή όχι τελικώς από τη συμφωνία.

Η πλευρά Θεοδωρόπουλου επιθυμεί να διατηρήσει την αλλαντοβιομηχανία, επομένως, ακόμη και αν δεν εξαιρέθηκε, είναι πιθανό σε δεύτερη φάση να πωληθεί από τη Mondelēz στον επιχειρηματία.

Οι μέτοχοι της Chipita (Olayan Group, Σπ. Θεοδωρόπουλος, Αχ. Φώλιας, Στ. Φρέρης, Μ. Χατζάκου) θα αποεπενδυθούν με ικανοποιητικό κέρδος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:08