04/06/2020 12:20:52

Ο Βέμπερ καλεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να συζητήσει για την Ουγγαρία - «Αυτοκτονία να διώξουμε τον Όρμπαν»

Βέμπερ: Δεν θέλω μια δεξιά-λαϊκιστική Ευρώπη - Media

 

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να συζητήσουν για το θέμα της Ουγγαρίας στη Σύνοδο στο Σάλτσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα. «Εκφράζονται παράπονα και γίνονται επιθέσεις κατά του Βίκτορ Oρμπαν, αλλά το θέμα δεν συζητιέται», δήλωσε ο Βέμπερ στους Financial Times.

«Το άρθρο 7 δεν είναι το κουτί της Πανδώρας, η Ευρώπη πρέπει να συζητά γι’ αυτά τα θέματα, πρόκειται για την επιβίωση του δυτικού μοντέλου», πρόσθεσε.

Θα ήταν αυτοκτονία να απομακρυνθεί ο Όρμπαν από το ΕΛΚ, σημειώνει αξιωματούχος του κόμματος, τονίζοντας πως οι Ούγγροι ευρωβουλευτές αναμένεται να αποτελέσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη εθνική ομάδα εντός της κεντροδεξιάς, σύμφωνα με προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών το 2019. Η Ουγγαρία έχει τη στήριξη του γερμανικού CSU αλλά και του κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος στην Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.