30/10/2020 06:30:19

Σοβαρή καταγγελία για fake news από το Golden Dawn Watch: Προσφέρουν κακή υπηρεσία

Σοβαρή καταγγελία για fake news από το Golden Dawn Watch: Προσφέρουν κακή υπηρεσία - Media
 
Σε δημόσια καταγγελία για fake news σχετικά με την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής προχώρησε το Παρατηρητήριο Golden Dawn Watch, το οποίο καλύπτει από την πρώτη ημέρα και ανελλειπώς τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για άρθρα και τίτλους που «προσφέρουν κακή υπηρεσία».
 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Στο πλαίσιο της λειτουργίας του παρατηρητηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής – Goldendawnwatch, μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η παρακολούθηση της σχετικής αρθρογραφίας. Τις τελευταίες ημέρες, με τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να κορυφώνονται, παρατηρούμε πως βλέπουν το φως της δημοσιότητας άρθρα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Τίτλοι όπως "Καρκινοβατεί η δίκη της Χρυσής Αυγής" ή "Εκκρεμότητα που εκθέτει τη χώρα" εκτός του ότι προσφέρουν κακή υπηρεσία, δίνουν την εικόνα πως πρόκειται για μια διαδικασία που έχει μείνει στάσιμη ενώ αφήνουν υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις. Επιπλέον τα άρθρα που φέρουν τους παραπάνω τίτλους βρίθουν ανακριβειών και λαθών σχετικά με τα ίδια τα δεδομένα της διαδικασίας.
 
Ως πρωτοβουλία που παρατηρεί ανελλιπώς τα όσα λέγονται και γίνονται στις αίθουσες που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και 3,5 χρόνια, δεν θα μπορούσαμε παρά να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους κοινωνικούς φορείς και ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, για την ανάγκη της ενημέρωσης του κοινού με ακρίβεια και υπευθυνότητα συμπληρώνοντας πως η δίκη της Χρυσής Αυγής και το κοινωνικό βάρος που φέρει, δεν προσφέρονται για προεκλογικούς διαξιφισμούς».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.