search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:43
MENU CLOSE

Ρωσία: «Εκτίναξη» των Κομμουνιστών στο Βλαδιβοστόκ – Νίκη στο «παρά πέντε» για τον υποψήφιο του Πούτιν με καταγγελίες για νοθεία

17.09.2018 15:17
Ρωσία: «Εκτίναξη» των Κομμουνιστών στο Βλαδιβοστόκ - Νίκη στο «παρά πέντε» για τον υποψήφιο του Πούτιν με καταγγελίες για νοθεία - Media

 

Εκατοντάδες οπαδοί του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Βλαντιβοστόκ για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, θεωρώντας ότι νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αντρέι Ίσενκο και όχι ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» που έχει την υποστήριξη του προέδρου Πούτιν, Αντρέι Ταρασένκο.

Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος ανακοίνωσε ότι αρχίζει απεργία πείνας και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλους, εκτιμώντας ότι ο υποστηριζόμενος από τον Πούτιν υποψήφιος έκλεψε τις ψήφους των κομμουνιστών.

Η ένταση στην περιοχή Πριμόριε, δημιουργήθηκε, καθώς όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όταν είχε καταμετρηθεί το 97% των ψήφων, ο υποψήφιος των κομμουνιστών προηγείτο με τρεις ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του. Ωστόσο με την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, το αποτέλεσμα άλλαξε με αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικητής ο Αντρέι Ταρασένκο, συγκεντρώνοντας το 49,02% των ψήφων.

Ο Ίσενκο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους και ανακοίνωσε ότι αρχίζει απεργία πείνας επ’ αόριστον, δηλώνοντας ότι τα αποτελέσματα σε πολλές περιοχές παραποιήθηκαν και ότι ο Ταρασένκο σε επτά εκλογικά κέντρα προσέθεσε από 1200 ψήφους.

Το επιτελείο του υποψηφίου του Πούτιν, Αντρέι Ταρασένκο στην περιοχή Πριμόριε, κατηγόρησε του κομμουνιστές ότι «εξαγόρασαν» χιλιάδες ψήφους για να κερδίσουν τις εκλογές, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο δηλώσεις του επιτελείου του.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πριμόριε και ζήτησε από όλους να λάβουν υπ όψιν τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Η κεντρική Εκλογική Επιτροπή δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία έκπληξη μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, εξηγώντας ότι η αλλαγή αυτή οφείλεται στην καταμέτρηση των απομεμακρυσμένων περιοχών μεταξύ των οποίων και της περιοχής Αρσένιεφ, όπου νίκησε ο Ταρασένκο.

Η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας Έλα Παμφίλοβα, ανακοίνωσε ότι εάν διαπιστωθεί ότι έγιναν παραβιάσεις κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου των εκλογών στο Πριμόριε, των παραβιάσεων αυτών θα επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η ίδια προσέθεσε ότι η Επιτροπή ελέγχει την κατάσταση.

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βαλντίμιρ Πούτιν να συστήσει ειδική επιτροπή χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών «ποινικά».

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στην περιοχή Πριμόριε, δέχθηκαν 18 ενστάσεις για παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας

Η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας Έλα Παμφίλοβα, απηύθυνε έκκληση στον υποψήφιο των κομμουνιστών Αντρέι Ίσενκο, να σταματήσει την απεργία πείνας και να «συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία των πιθανών παρατυπιών» και να τα παραδώσει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Παράλληλα ζήτησε από τον υποψήφιο της ‘Ενιαίας Ρωσίας» Αντρέι Ταρασένκο να απευθυνθεί κατά τον ίδιο τρόπο στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών για την ανάδειξη κυβερνήτη στην περιοχή Πριμόριε πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο Ταρασένκο συγκέντρωσε τότε το 46,56% και ο Ίσενκο το 24,63%. Επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το 50%, ορίσθηκε ο δεύτερος γύρος.

Με την καταμέτρηση του 99,16% , σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ο Αντρέι Ταρασένκο της «Ενιαίας Ρωσίας», συγκεντρώνει το 49,55% και ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αντρέι Ίσενκο το 48,06%.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40