25/02/2020 00:00:48

Ιταλία: Ακυρώνεται διμερής συνάντηση με την αυστριακή κυβέρνηση

Ιταλία: Ακυρώνεται διμερής συνάντηση με την αυστριακή κυβέρνηση - Media

 

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, αποφάσισε να ακυρώσει διμερή συνάντηση με την αυστριακή κυβέρνηση, η οποία είχε προγραμματισθεί για αύριο, λόγω του σχεδίου για «διπλό διαβατήριο» στο 'Ανω Αδίγη που προωθεί η Βιέννη.

Το 'Ανω Αδίγη είναι στην πλειοψηφία του γερμανόφωνη περιοχή, η οποία εντάχθηκε στην Ιταλία μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα, η κυβέρνηση Κούρτς, αναφέρεται στην δυνατότητα να δοθεί και αυστριακό διαβατήριο σε όσους κατοίκους της περιοχής αυτής το ζητήσουν.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία θέτει σε κίνδυνο το κλίμα γαλήνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των διμερών συναντήσεων», αναφέρεται σε γραπτό ανακοινωθέν του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ιταλική διπλωματία, «το σχέδιο για την διπλή υπηκοότητα στο 'Ανω Αδίγη, έναν αιώνα μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, κινδυνεύει να προσλάβει -εν δυνάμει- τα χαρακτηριστικά ενός επικίνδυνου ρεβανσισμού».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.