20/10/2018 02:46:42

Ανέπαφα οι μισές συναλλαγές με κάρτα

«Καμπάνα» 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις για μη κατοχή POS - Έρχονται τιμοκατάλογοι για ΑΜΕΑ - Media

 

Την πιο διαδεδομένη μορφή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη αποτελεί η τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, αφού πλέον, οι μισές πληρωμές με χρήση κάρτας, γίνονται πλέον ανέπαφα.

Η νέα έρευνα της Mastercard καταγράφει άνοδο 97% (για το τρέχον έτος) για τη χρήση ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη. Αναλυτικά, σε περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές αγορές, -συμπεριλαμβανομένων της Δανίας, Κροατίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Ρωσίας - το 50% των συναλλαγών στα καταστήματα γίνεται ανέπαφα.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Αύγουστο του 2018, η χώρα παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 206% στη χρήση ανέπαφων συναλλαγών. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές αναζητούν ταχύτερες, πιο εύχρηστες και φερέγγυες μεθόδους πληρωμής, εκμεταλλευόμενοι τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στις πληρωμές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.