search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Ανέπαφα οι μισές συναλλαγές με κάρτα

18.09.2018 12:02
Αυτά τα εισοδήματα εξαιρούνται από το χτίσιμο του ηλεκτρονικού αφορολόγητου - Media

 

Την πιο διαδεδομένη μορφή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη αποτελεί η τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, αφού πλέον, οι μισές πληρωμές με χρήση κάρτας, γίνονται πλέον ανέπαφα.

Η νέα έρευνα της Mastercard καταγράφει άνοδο 97% (για το τρέχον έτος) για τη χρήση ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη. Αναλυτικά, σε περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές αγορές, -συμπεριλαμβανομένων της Δανίας, Κροατίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Ρωσίας – το 50% των συναλλαγών στα καταστήματα γίνεται ανέπαφα.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Αύγουστο του 2018, η χώρα παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 206% στη χρήση ανέπαφων συναλλαγών. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές αναζητούν ταχύτερες, πιο εύχρηστες και φερέγγυες μεθόδους πληρωμής, εκμεταλλευόμενοι τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στις πληρωμές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:23