search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:43
MENU CLOSE

H Google τα θαλάσσωσε – Άλλαξε κατά λάθος τις ρυθμίσεις στα κινητά πολλών χρηστών του Android

18.09.2018 15:08
Android: Η Google φέρνει τεράστια αλλαγή - Media

 

Με δημόσια συγγνώμη στο Reddit, η Google παραδέχθηκε ότι… τα θαλάσσωσε. Προσπαθώντας να δοκιμάσει ένα πειραματικό χαρακτηριστικό για καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων που τρέχουν με Android άλλαξε κατά λάθος τις ρυθμίσεις σε πολλές συσκευές χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν ή να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Όπως η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε, χωρίς να το ξέρουν, πολλοί χρήστες διαπίστωσαν ότι τα κινητά τους λειτουργούσαν σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας, που σημαίνει ότι πολλά χαρακτηριστικά τους είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Τελικά, λίγο αργότερα η Google ανέφερε ότι σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει μια νέα λειτουργία, παρενέβη στα κινητά των χρηστών αυτών χωρίς να το ξέρουν και ζήτησε συγγνώμη για το λάθος.

Ωστόσο, το περιστατικό εγήρει πολλά ερωτηματικά, σχετικά με τη δυνατότητα της Google να παρεμβαίνει στις συσκευές που τρέχουν με Android. Ήδη, η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για συλλογή πολλών προσωπικών δεδομένων των χρηστών συσκευών Android, ακόμα και όταν διατάχθηκε να σταματήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15