search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:02
MENU CLOSE

Είναι πίσω σου! – Η στιγμή που δύτες βλέπουν το πτερύγιο καρχαρία (Photos)

18.09.2018 18:27
Είναι πίσω σου! - Η στιγμή που δύτες βλέπουν το πτερύγιο καρχαρία (Photos) - Media

 

«Είναι πίσω σου»: η φράση αυτή είναι αρκετή για να κάνει το αίμα κάθε κολυμβητή να παγώσει, ιδίως όταν συνοδεύεται με την εικόνα ενός τριγωνικού ραχιαίου πτερυγίου να σχίζει την επιφάνεια της θάλασσας.

Ήταν η φράση που δύο δύτες είπαν όταν στα ανοιχτά των ακτών της Σκωτίας είδαν ένα ευμεγέθες πτερύγιο καρχαρία να έρχεται προς το μέρος τους, μέσα από το θολό νερό.

Προς ανακούφισή τους, ωστόσο, γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν κινδύνευαν, καθώς το ψάρι ήταν ένας καρχαρίας προσκυνητής, ο οποίος παρότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος καρχαρία (μετά τον φαλαινοκαρχαρία) είναι ακίνδυνος καθώς τρέφεται αποκλειστικά με πλανκτόν και μικρά θαλασσινά.

Οι δύτες δεν έκρυβαν την έκπληξη και το δέος τους μπροστά στο τεράστιο ψάρι που κολύμπησε ανάμεσά τους, χαρίζοντάς τους ευκαιρία για μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες.

Πηγή: Daily Mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:02