search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:07
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Τον Οκτώβριο «κληρώνει» για νέα ΠΓ και βασικές υποψηφιότητες για Αυτοδιοίκηση

18.09.2018 20:40
ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Θράσος, κυνισμός και νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες - Media

 

Η αποτίμηση της ΔΕΘ και η προετοιμασία για την εκλογή νέου οργάνου, απασχόλησαν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας (μετά την εκλογή νέου Γραμματέα) παραπέμπεται σε συνεδρίαση της ΚΕ το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Υπήρχαν σκέψεις για συνεδρίαση πριν την αναχώρηση Τσίπρα για Νέα Υόρκη αλλά τελικώς κρίθηκε προτιμότερο η ΚΕ να γίνει αφότου επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ.

Στην επερχόμενη συνεδρίαση της ΚΕ, όπως προαναφέρθηκε, θα γίνει η εκλογή νέου οργάνου του οποίου η δομή αναμένεται να αναδιοργανωθεί προκειμένου τα επιμέρους όργανα (Πολιτικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο) να συμπτυχθούν σε ένα ενιαίο όργανο με λιγότερα μέλη και συγκεκριμένα με 19 μέλη συν τον πρόεδρο και τον γραμματέα (σήμερα συνολικά η ΠΓ αριθμεί 29 μέλη). Επίσης, θα γίνει συζήτηση για τις ευρωεκλογές και την αυτοδιοικητικές εκλογές και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα συνολικά και ως προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ειδικά για τις αυτοδιοικητικές, η ηγεσία του κόμματος θέλει ο βασικός κορμός των υποψηφιοτήτων να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Στο μεταξύ υπήρξε συζήτηση και για τις ευρωεκλογές εν όψει της συνέλευσης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 28 – 30 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων τα μέλη της ΠΓ συμφώνησαν στη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι καταλύτης ευρύτερων διεργασιών και προσεγγίσεων μεταξύ αριστεράς, πρασίνων και κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας.

Αναφορικά με τη ΔΕΘ καταγράφηκε το συμπέρασμα ότι έχουν γίνει ευδιάκριτα τα δύο πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας και τονίστηκε πως είναι θετικό ότι θα υπάρχει αντιπαράθεση στο προγραμματικό επίπεδο. Επιπλέον σημειώθηκε ότι το κλίμα από την κοινωνία που λαμβάνει το κομματικό και κυβερνητικό επιτελείο από την επαφή με τους πολίτες είναι ιδιαίτερα θετικό για τις εξαγγελίες Τσίπρα, ωστόσο ο κόσμος περιμένει να αποτυπωθούν όσα είπε ο πρωθυπουργός στην καθημερινότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30