search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:48
MENU CLOSE

Τραμπ: Σκληρό καρύδι ο Γιούνκερ

18.09.2018 20:52
Παρά τις αντιδράσεις Τραμπ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία ομοσπονδιακών υπηρεσιών - Media

 

«Ο Ζαν Κλοντ είναι σκληρό καρύδι»: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τις διαπραγματευτικές ικανότητες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ… για να αναδείξει καλύτερα τις δικές του.

«Είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά είναι σκληρός, είναι πονηρός(…) Ο τύπος με τον οποίο μου αρέσει να διαπραγματεύομαι», είπε χαμογελώντας στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

«Ένας πραγματικά σκληρός τύπος», επέμεινε, πριν περιγράψει πως εξανάγκασε τον Γιούνκερ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής ήθελε, σύμφωνα με τον Τραμπ, τη συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης.

«Είπα, εντάξει, δεν χρειάζεται να επαναδιαπραγματευ τούμε, θα επιβάλλουμε δασμούς σε εκατομμύρια αυτοκίνητα που στέλνετε στις ΗΠΑ», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου «έφτασε στο γραφείο μου υπερβολικά γρήγορα από την Ευρώπη..»

«Ειλικρινά, δεν ήξερα ότι είχαν τόσο γρήγορα αεροπλάνα», είπε.

Σε μια συνάντηση που είχαν στα τέλη Ιουλίου στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Κομισιόν αποκλιμάκωσαν την κρίση που επικρατούσε επί μήνες με προειδοποιήσεις και απειλές μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντινού, αν και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ότι κανένας νέος δασμός δεν θα επιβληθεί στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30