search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:31
MENU CLOSE

Θέμα ημερών η απόφαση για την πλήρη άρση της ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ

19.09.2018 06:04
Θέμα ημερών η απόφαση για την πλήρη άρση της ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ - Media

 

Μέσα στα επόμενες ημέρες το υπουργείο οικονομικών προσανατολίζεται να καταργήσει πλήρως τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες που σήμερα δίνουν ως 5000 ευρώ το μήνα.

Την νέα χαλάρωση είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική» ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μίλησε για ολοκλήρωση του 2ου πυλώνα του σχεδίου για άρση των Capital Control. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθεί και το τρίτο στάδιο του σχετικού «οδικού χάρτη» που αφορά τους περιορισμούς στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό οπότε να έχουν αρθεί πλήρως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που ισχύουν από τον Ιούλιο του 2015.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλαγές που έρχονται θα αφορούν την πλήρη άρση του περιορισμού στις αναλήψεις μετρητών ανά λογαριασμό από τα τραπεζικά καταστήματα αντί του ορίου των 5000 ευρώ το μήνα που ισχύει σήμερα αλλά και τη δυνατότητα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.

Επίσης θα διευρυνθεί το όριο εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν όμως οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:30