search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:51
MENU CLOSE

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Το μικρότερο άγαλμα της Μολδαβίας σε δημόσιο χώρο

19.09.2018 08:09
«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Το μικρότερο άγαλμα της Μολδαβίας σε δημόσιο χώρο - Media

 

Σε μια γωνιά στο Κίσιναου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, βρίσκεται ένα πολύ μικρό άγαλμα του Μικρού Πρίγκιπα, του χαρακτήρα του βιβλίου του Αντουάν Σεντ-Εξιπερί, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Είναι το μικρότερο άγαλμα σε δημόσιο χώρο στη Μολδαβία. Μόλις 11 εκατοστά το συνολικό ύψος του αγάλματος, αλλά ο ίδιος ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ακόμη πιο μικρός.

Στη διαχρονική ιστορία του Γάλλου συγγραφέα, το αεροπλάνο ενός πιλότου συντρίβεται στην έρημο της Σαχάρας. Ο πιλότος βρίσκεται απέναντι στον Μικρό Πρίγκιπα που τον ενθαρρύνει να δει κάτω από την όψη των πραγμάτων και να βρει το κρυφό νόημά τους.

«Και τώρα να το μυστικό μου, ένα πολύ απλό μυστικό» εξομολογείται στον πιλότο ο Μικρός Πρίγκιπας. «Είναι μόνο με την καρδιά που μπορεί κανείς να δει σωστά. Αυτό που είναι ουσιαστικό, είναι κρυμμένο απ’ το μάτι».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33