19/10/2019 14:27:09

Ν. Φίλης: «Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα»

Φίλης «αδειάζει» Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ... - Media

Την άποψη του ότι η κυβέρνηση χάνει καθημερινώς το στοίχημα της ΕΡΤ, εξέφρασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας".

Με αφορμή το εμπάργκο της ΝΔ στη δημόσια τηλεόραση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: "Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα. Η κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ θα έπρεπε να της δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια. Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα εμπάργκο όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Αλλά υπάρχει δέκα φορές θέμα για την απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στην ΕΡΤ. Μας πηγαίνει σε παλιές εποχές. Η ΝΔ παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ αν έρθει στην εξουσία".

Σε σχέση με τις διεργασίες στο πολιτικό σύστημα ο πρώην υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η ΝΔ είναι σε μετάβαση. Είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα το οποίο ακολουθεί τις νέες τάσεις της ευρωπαϊκής και αμερικανικής δεξιάς, τον τραμπισμό που είναι σκληρός εθνικισμός. Εχει ροπή σε ακροδεξιές τάσεις όπως συμβαίνει με τους Ζεεχόφερ, Σαλβίνι, Ορμπαν. Το χαρακτηριστικό στη ΝΔ είναι ο γάμος εθνικισμού και νεοφιλελευθερισμού. Το κέντρο έχει χάσει την ευρωπαϊκή του αναφορά. Εμείς είμαστε ένα κόμμα που αναπτύχθηκε και εκσφενδονίστηκε από το 4 στο 36 μέσα σε μια τριετία. Είμαστε σε φάση που πρέπει να επανατοποθετηθούμε ως αριστερό κόμμα".

Κι αφού στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων τονίζοντας ότι… «δεν πρέπει να περικοπούν σε καμία περίπτωση», ο Ν. Φίλης εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει λόγω του μακεδονικού: «Δεν πιστεύω ότι ενώ έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα πορεία για τη χώρα θα την ανακόψει ο κ. Καμμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.