search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:21
MENU CLOSE

KKE: «Καυγάς – κοροϊδία από ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2038
20-9-2018
20.09.2018 03:00
KKE: «Καυγάς - κοροϊδία από ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.» - Media

«Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τους συνταξιούχους» λέει το ΚΚΕ για το ασφαλιστικό

 

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τους συνταξιούχους» υποστηρίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα των συντάξεων.

«Αφού έχουν ψηφίσει εναλλάξ ένα σωρό μειώσεις στις συντάξεις, αφού εξαφάνισαν τις επικουρικές συντάξεις και τα επιδόματα, αφού ανοίγουν τον δρόμο – με τον Νόμο Κατρούγκαλου και το σχέδιο Μητσοτάκη – στις ιδιωτικές εταιρείες, εμφανίζονται τώρα ως υποστηρικτές των συνταξιούχων, επειδή δήθεν διαπραγματεύονται να μην χάσουν κι άλλα» τονίζει ο Περισσός.

«Για τους συνταξιούχους, αλλά και τους σημερινούς εργαζόμενους, δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα πίσω από το αίτημα για αυξήσεις στις συντάξεις και επιστροφή όσων έχασαν αυτά τα χρόνια, και αυτό μπορούν να το επιβάλουν οι ίδιοι με τον αγώνα τους» καταλήγει στο σχόλιό του το ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικά, για το ίδιο ζήτημα, ο «Ριζοσπάστης» στο κεντρικό του άρθρο σημειώνει πως «οι όποιες διαφορές τους – που εμφανίζουν δήθεν ως άβυσσο που τους χωρίζει – περιορίζονται στον τσακωμό για το ποια είναι η τσέπη από την οποία θα πάρουν τα περισσότερα από τον λαό και πώς θα αναδιανεμηθεί η ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα». Και τονίζει, μεταξύ άλλων, πως:

«Κάπως έτσι η κυβέρνηση υλοποιεί – βαφτίζοντας “φιλολαϊκή” – την πολιτική που η Ν.Δ. φωνάζει ότι θα εφαρμόσει, αλλά “πιο αποφασιστικά”. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ασφαλιστικού, για το οποίο κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τους συνταξιούχους, παριστάνοντας τους… υπερασπιστές τους, που δήθεν διαπραγματεύονται να μην χάσουν κι άλλα, την ώρα που από κοινού έκαναν πάνω από 20 μειώσεις στις συντάξεις, προωθώντας παράλληλα την “ανταποδοτικότητα” και την ιδιωτική ασφάλιση που βρίσκεται στον πυρήνα της αντιασφαλιστικής πολιτικής Ε.Ε. και ΟΟΣΑ και στην καρδιά τόσο του Νόμου Κατρούγκαλου όσο και των σχεδίων “α λα Πινοσέτ” της Ν.Δ.».

Αρχίζει το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Σήμερα Πέμπτη ανοίγει η αυλαία των κεντρικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ» στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Με κεντρικό σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ώς εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου με χαιρετισμό του γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου στις 20.30 και την ομιλία του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 20.45.

Στη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ θα ξεχωρίσει η κεντρική έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, με πλούσιο υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ, ταμπλό, κατασκευές και αρχειακά αντικείμενα από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος στη χώρα μας, αλλά και της 50χρονης πορείας της ΚΝΕ.

Να σημειωθεί ότι στις κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα παρευρεθούν το Σάββατο, ύστερα από πολλές δυσκολίες – απαγόρευση εξόδου από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την κατοχική δύναμη του Ισραήλ –, η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της, ως φιλοξενούμενοι του Κ.Σ. της ΚΝΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08