search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24
MENU CLOSE

«Κόλαση» στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων: «Μάχη» για την οδό Κων. Μητσοτάκη (Photos)

19.09.2018 18:01
«Κόλαση» στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων: «Μάχη» για την οδό Κων. Μητσοτάκη (Photos) - Media
 
Προχωρά η μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου (από Κατσαμπά μέχρι Μόντε Βάρδια) σε Κων/νου Μητσοτάκη, στα Χανιά, μετά την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων να εγκρίνει κατά πλειοψηφία την σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης.
 
Ωστόσο, η συζήτηση σημαδεύτηκε από το φραστικό επεισόδιο μεταξύ Σεραφείμ Ρίζου και Γιώργου Κουκλάκη που ευτυχώς έληξε γρήγορα χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
 
Στην τοποθέτησή του ο κ. Ρίζος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως “αμφιλεγόμενη προσωπικότητα” κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κουκλάκη που τον διέκοψε ενοχλημένος, λέγοντας του μεταξύ άλλων: “Εσύ δεν είσαι από τα Χανιά” για να πάρει από τον ομιλούντα ιδιαιτέρως απότομη απάντηση.
 
Ακολούθησε μεγάλη ένταση που όμως εκτονώθηκε γρήγορα, με τον κ. Ρίζο γρήγορα να ζητά δημόσια συγγνώμη, ομολογώντας πως παραφέρθηκε και τον κ. Κουκλάκη να διαβεβαιώνει πως θεωρεί το συμβάν λήξαν.
Αντιδράσεις
Εκ μέρους όσων αντιδρούν στη μετονομασία, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κορακιών, κ. Βασιλάκης, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση συλλόγων του Ακρωτηρίου να προσβάλουν την απόφαση, αμφισβητώντας την νομιμότητά της.
 
Ακόμη, η παράταξη Σαρρή που απείχε από την ψηφοφορία, επανέλαβε την εκτίμηση ότι η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση και σε λάθος χρονική στιγμή καθώς και η περίοδος είναι προεκλογική και δεν έχει περάσει ο απαιτούμενος χρόνος από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού.
 
Για μια καθαρά προεκλογική πράξη έκανε λόγο και ο Σεραφείμ Ρίζος, προσθέτοντας πως ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για “δαχτυλίδια και χρίσματα”.
Βάμβουκας: Οφειλόμενη τιμή σε ένα διακεκριμένο τέκνο των Χανίων
Νωρίτερα ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, έκανε λόγο για μια “οφειλόμενη τιμή σε ένα διακεκριμένο τέκνο των Χανίων”
 
“Η τοπική κοινωνία μας, οφείλει να αναγνωρίσει την προσφορά του και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στην μνήμη του, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, διότι αυτό περιποιεί τιμή για την ίδια την κοινωνία μας.
 
Η μετονομασία τμήματος της οδού Ακρωτηρίου, που διέρχεται μπροστά από την οικία που γεννήθηκε και έζησε τα νεανικά του χρόνια ο Κων/νος Μητσοτάκης, είναι σωστό να λάβει το όνομά του.
 
Θεωρώ ότι ο Δήμος Χανίων πράττει πολύ ορθά και στον σωστό χρόνο, ώστε η ονοματοθεσία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18/10/2018, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του τέως πρωθυπουργού” ανέφερε, μεταξύ άλλων.
 
Θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη με τον δεύτερο μάλιστα να σχολιάζει πως η συγκεκριμένη πράξη είναι μια ελάχιστη τιμή στη μνήμη ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει τόσα στα Χανιά επί δεκαετίες.
 
Πηγή: zarpanews.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24