26/08/2019 11:31:36

Τσίπρας από Σάλτσμπουργκ: Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, αλλά και το Νεοφιλελευθερισμό (Photos)

 Τσίπρας από Σάλτσμπουργκ: Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, αλλά και το Νεοφιλελευθερισμό (Photos) - Media

 

"Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, αλλά και το Νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα που τους τροφοδοτεί και για το λόγο αυτό, πρέπει να συγκροτήσουμε την ευρύτερη δυνατή, προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη, ανάμεσα στην Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, την Οικολογία", επισήμανε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

"Γι αυτό, αυτή το φορά, για τις προοδευτικές δυνάμεις αλλά και για το ΕΣΚ θα πρέπει να είναι πλήρως διακριτό, στο πρόγραμμα, αλλά και στις επιλογές στην πράξη, η διαφοροποίηση από την ευρωπαϊκή δεξιά", είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε πως "προτεραιότητα, συνεπώς, έχει το πολιτικό πρόγραμμα - και όχι το πρόσωπο - η επιλογή του οποίου, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης".

"Το βασικό μας μέτωπο πρέπει να είναι απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό που απειλεί την ίδια την Ευρώπη. Ωστόσο, πρόβλημα δεν είναι μόνο η άνοδος της Ακροδεξιάς αλλά και η ενσωμάτωση βασικών στοιχείων της Ακροδεξιάς ατζέντας, ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια, στην πολιτική ατζέντα παραδοσιακών συντηρητικών δυνάμεων. Το βλέπουμε σε πολλές χώρες, στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτή η ενσωμάτωση είναι πλήρης", υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε το δείπνο εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό.Το δείπνο παρατέθηκε στο θέατρο Felsenreitschule. Η είσοδος των ηγετών έγινε υπό τους ήχους κρουστών, ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ έδειξαν εντυπωσιασμένοι. Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός άρχισε να συζητά με την Ανγκελα Μέρκελ.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα για την Πέμπτη στο Σάλτσμπουργκ έχει ως εξής (τοπική ώρα):

Πέμπτη 20ή Σεπτεμβρίου

09.30-13.00: Ολομέλεια άτυπης Συνόδου Κορυφής με θέμα την εσωτερική ασφάλεια.

13.00-15.00: Γεύμα εργασίας με θέμα το Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.