06/06/2020 15:32:03

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Σεβασμό στους Έλληνες»

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Σεβασμό στους Έλληνες» - Media

Την αναγνώρισή του στις θυσίες του ελληνικού λαού γνωστοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μάας στάθηκε στον «μεγάλο σεβασμό» που αξίζει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας του ΕΜΣ, «διότι τα βάρη της κρίσης ήταν μεγάλα».  Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ιστορική – κατά τα λεγόμενά του – Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η Γερμανία και η Ελλάδα έχουν και πάλι έρθει πολύ πιο κοντά. Και είναι μια καλή εποχή για την Ελλάδα: Πριν από έναν μήνα η χώρα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ΕΜΣ. Ο λαός και η κυβέρνηση αξίζουν για αυτό μεγάλο σεβασμό, διότι τα βάρη της κρίσης ήταν μεγάλα. Και για την χρονίζουσα λύση της διαμάχης για την ονομασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων διαφαίνεται επίσης τώρα σημαντική πρόοδος. Εύχομαι από καρδιάς και ότι θα εφαρμοστεί η ιστορική συμφωνία, καθώς συμβάλλει στην συμφιλίωση μεταξύ των λαών και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ολοκληρώνει σήμερα στην Αθήνα την περιοδεία του στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.