27/09/2020 03:38:20

Ισπανία: Χρεώσεις σε όσους θέλουν να δοκιμάζουν... ρούχα πριν τα αγοράσουν

Ισπανία: Χρεώσεις σε όσους θέλουν να δοκιμάζουν... ρούχα πριν τα αγοράσουν - Media

 

Είναι απολύτως λογικό αν θέλετε να δοκιμάσετε τα ρούχα που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε, γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν και τα δοκιμαστήρια στα καταστήματα ρούχων. Ωστόσο, στην αυτόνομη ισπανική περιφέρεια της Καστίλλης και Λεόν, οι καταναλωτές χρεώνονται έξτρα για να χρησιμοποιήσουν τα δοκιμαστήρια.

Η υπουργός οικονομικών της τοπικής συντηρητικής κυβέρνησης, Μαρία ντελ Πίλαρ ντελ Όλμο, ανακοίνωσε το νέο μέτρο κατά τη διάρκεια συνεδρίου λιανεμπόρων, αυτήν την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε η υπουργός, το μέτρο είναι απαραίτητο για την εξάλειψη ενός φαινομένου που έχει γίνει κοινή πρακτική από εύπορους αγοραστές. Σύμφωνα με την ίδια, πολλοί αγοραστές δεν δοκιμάζουν τα ρούχα για να τα αγοράσουν, αλλά για να βρουν το σωστό μέγεθος πριν τελικά κάνουν τις αγορές τους φθηνότερα μέσω διαδικτύου.

Αυτό δεν επηρεάζει μεγάλες αλυσίδες ρούχων, που διαθέτουν παράλληλα και διαδικτυακά καταστήματα, αλλά οι μικρές μπουτίκ πλήττονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν τα καταστήματα στην πόλη είναι να διασφαλίσουν καινοτόμες ιδέες», τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταστήματα θα πρέπει να ξεκινήσουν οπωσδήποτε με τις δοκιμές στα δοκιμαστήρια-ήταν ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να γίνει». Επίσης, ανέφερε ότι εξετάζονται κι άλλες προτάσεις.

Το μέτρο προκάλεσε επικρίσεις από καταναλωτές που σύμφωνα με διαδικτυακές ψηφοφορίες, δεν θα πλήρωναν για να δοκιμάσουν ρούχα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.