search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:36
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά η ΝΔ, «συσπειρώνεται» ο ΣΥΡΙΖΑ

20.09.2018 17:30
Δημοσκόπηση MARC: Υπερέχει ο Μητσοτάκης, αλλά η οικονομία θα κρίνει τις εξελίξεις - Media
 
Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και σταδιακή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, με τη διαφορά να μειώνεται ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας.
 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουνίου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η ΧΑ με 7% (από 6,5%), το Κίνημα Αλλαγής στο 6,5%, και το ΚΚΕ με σταθερό το ποσοστό του στο 5,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το φράγμα του 3% για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση.
 
Στην αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 7%, η ΧΑ 7,5%, και το ΚΚΕ 6%. Εκτός Βουλής «θέτει» η δημοσκόπηση το Ποτάμι (1,5%), τους ΑΝΕΛ (1,5%), την Ενωση Κεντρώων (2%), τη Λαϊκή Ενότητα (1%), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%) και την Ελληνική Λύση (2%). Σημειώνεται ότι στις συσπειρώσεις, η ΝΔ φθάνει το 85% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 55%.
 
Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα ποσοστά στη δημοσκόπηση του Ιουνίου ήταν 33% για τον κ.Μητσοτάκη και 23% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τέλος η ΝΔ έχει καθαρή υπεροχή στην παράσταση νίκης: το 57% λέει ότι θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, έναντι 24% που πιστεύει το αντίστοιχο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:35