search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:31
MENU CLOSE

Κυρώσεις της Ουάσινγκτον στην Κίνα για αγορά ρωσικών πυραύλων

20.09.2018 21:15
Ουάσινγκτον: Η Airbnb μπλοκάρει τις κρατήσεις λόγω ορκωμοσίας Μπάιντεν - Media

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι επιβάλλουν κυρώσεις εις βάρος μιας ξένης οντότητας για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων και συγκεκριμένα ενάντια στην China’s Equipment Development Department, την κινεζική στρατιωτική διεύθυνση εξοπλισμών και τον διευθυντή της.

Οι κυρώσεις σχετίζονται με την αγορά από την Κίνα δέκα μαχητικών αεροσκαφών SU-35 το 2017 και πυραύλων εδάφους αέρος S-400 και σχετικού εξοπλισμό το 2018, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τα τιμωρητικά μέτρα ενάντια στο διευθυντή της κινεζικής στρατιωτικής διεύθυνσης αφορούν συμμετοχή σε «σημαντικές συναλλαγές» με την Rosoboronexport, τον κύριο εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας.

Η Ουάσινγκτον προσέθεσε επίσης επιπλέον 33 Ρώσους και ρωσικές οντότητες του στρατιωτικού τομέα και τομέα υπηρεσιών πληροφοριών στην μαύρη λίστα που έχει συγκροτήσει με βάση τον νόμο CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) που θεσπίστηκε το 2017 και έχει σκοπό να αντιμετωπιστούν κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας και άλλων χωρών περιλαμβάνει πλέον 72 άτομα και οντότητες.

Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσαν ότι τα μέτρα ενάντια στην κινεζική στρατιωτική διεύθυνση εξοπλισμών έχουν άμεση ισχύ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30