search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:17
MENU CLOSE

Στα 6 δισ. κοστολογούνται οι εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21.09.2018 08:12
Στα 6 δισ. κοστολογούνται οι εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ  - Media

 

Στα 6 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας ανέρχεται το δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σαββατοκύριακο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία για την κοστολόγηση των μέτρων αποκαλύπτει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. και πρώην σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Στυλιανός Πέτσας, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική». 

Ο κ. Πέτσας υπεραμύνεται της πρότασης για απόδοση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξηγώντας ότι θα υπάρχει «εξισορροπητικός» μηχανισμός για να μην αδικηθούν οι ελλειμματικοί δήμοι, ενώ θα διατηρηθεί και ο συμπληρωματικός φόρος ακινήτων. Υποστηρίζει ότι η μείωση των εισφορών από το 20% στο 15% θα γίνει σε βάθος τετραετίας, καθώς το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, υποστηρίζει ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, χωρίς όμως να θίγεται η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:17