search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:58
MENU CLOSE

WP: Προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνία των Πρεσπών από τον Βλαντιμιρ Πούτιν

21.09.2018 11:09
WP: Προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνία των Πρεσπών από τον Βλαντιμιρ Πούτιν - Media

Την απαράλλακτη στάση του Βλαντιμιρ Πούτιν εναντίον της Δύσης και τους θεσμούς της υπενθυμίζει σε δημοσίευμά της η Washingthon Post. Με αφορμή το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για ένα ακόμη γεωπολιτικό «κονταροχτύπημα» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Σε άρθρο της με τίτλο: «Η Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα μ’ ένα τεράστιο ρωσικό πρόβλημα», αναφέρει ότι ο Βλαντιμιρ Πούτιν κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει την Συμφωνία των Πρεσπών και να μπλοκάρει έτσι την περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ.  «Την ώρα που οι δημοκρατίες σαγηνεύουν τους “Μακεδόνες” με εμφανίσεις και ομιλίες όπως ο [Αμερικανός υπουργός Άμυνας] Μάτις και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η Ρωσία διεξάγει μια κεκαλυμμένη προπαγανδιστική εκστρατεία κατακλύζοντας με fake news τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιδοτώντας ντόπιους εξτρεμιστές που έχουν οργανώσεις διαμαρτυρίες», τονίζεται.

Όπως ανέφεραν δυτικοί διπλωμάτες στους Times της Νέας Υόρκης, δεκάδες νέες σελίδες δημιουργούνται καθημερινά στο Facebook καλώντας σε μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα, ενώ μερικές εξ αυτών καλούν τον κόσμο να κάψει τα ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με την Washingthon Post, η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε ψεύτικους λογαριασμούς στα social media, θυμίζει τις ρωσικές τακτικές στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε άλλες χώρες πριν από πρόσφατες εκλογές.

«H αποφασιστικότητα του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν να καταστρέψει τη συμφωνία για το μακεδονικό ακόμη και αν αυτό βλάψει τις φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα λέει πολλά. Η “Μακεδονία” δεν συνορεύει με τη Ρωσία, αλλά περιβάλλεται από τρεις πλευρές από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν συνιστά κάποια νοητή απειλή για τη Ρωσία, αλλά η ένταξή της στη διατλαντική συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή κοινότητα θα συμβάλει στη σταθεροποίηση μιας ιστορικά ασταθούς γωνιάς της Ευρώπης», σημειώνει το άρθρο.

Και καταλήγει: «Προς το παρόν φαίνεται ότι οι ανοικτές εκκλήσεις της Δύσης θα επισκιάσουν τα ρωσικά τεχνάσματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα περάσει στο δημοψήφισμα η πρόταση που θα δώσει στο κοινοβούλιο της χώρας τη βάση για να εγκρίνει την αναγκαία συνταγματική αλλαγή. Αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ένα μήνυμα είναι σαφές από τη “Μακεδονία”: ο κ. Πούτιν παραμένει αποφασισμένος στο να υπονομεύει τη Δύση και τους θεσμούς της όποτε και όπου μπορεί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15