search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:02
MENU CLOSE

ΝΔ: Δείτε τον Τσακαλώτο να γελάει και να λέει ότι οι παλιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο 

21.09.2018 11:47
ΝΔ: Δείτε τον Τσακαλώτο να γελάει και να λέει ότι οι παλιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο  - Media

 

Στην ίδια γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των περικοπών των συντάξεων, φαίνεται πως είναι ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού χρησιμοποίησε το επιχείρημα του Πρωθυπουργό. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε – αυτή τη φορά στα αγγλικά – αναφερόμενος στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ότι «αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο».

«Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών. 

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:02