search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:48
MENU CLOSE

Google: Φυσικά και τρίτοι διαβάζουν τα e-mail σας – Δεν ξέρουμε ποιοι και τι

21.09.2018 12:40
Μεγάλες αλλαγές στο Gmail, ποια εργαλεία θα προστεθούν - Media

 

Για όσους -λίγους- είχαν ακόμα αμφιβολίες, η επιστολή που έστειλε η Google στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με το ζήτημα της συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων τόσο από την ίδια, όσο και από τριτους, δεν αφήνει πλέον κανένα ερωτηματικό.

Συγκεκριμένα, η Google παραδέχθηκε ότι πρόσθετες εφαρμογές από τρίτες εταιρείες σκανάρουν κανονικά και με το νόμο τα e-mail που οι χρήστες του GMail της υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομίου της Google στέλνου και λαμβάνουν, χωρίς μάλιστα να ενημερώνουν τους χρήστες για αυτή τη δραστηριότητα.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η Google ανέφερε ότι δεν έχει ιδέα ποιες από αυτές τις πρόσθετες εφαρμογές (add-ons) τηρούν τους κανόνες που η ίδια θέτει και ποιες κάνουν «βαθύ» σκανάρισμα του περιεχομένου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των χρηστών του GMail.

Φυσικά η Google εξηγεί ότι για να λειτουργήσουν σωστά κάποιες εφαρμογές είναι απαραίτητη η πρόσβαση στο περιεχόμενο των e-mail των χρηστών (π.χ. μια ταξιδιωτική εφαρμογή πρέπει να μπορεί να βλέπει πιθανές αλλαγές σε πτήσεις ή κάτι αντίστοιχο).

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές αποκτούν πρόσβαση στο GMail είτε χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη είτε χωρίς να υπάρχει λόγος, ενώ υπάρχει και τεράστια αδιαφάνεια σχετικά με το ποιες πληροφορίες και δεδομένα συγκεντρώνουν και αποθηκεύουν.

Πληροφορίες: Reuters

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33