search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:14
MENU CLOSE

Στους 29 οι νεκροί από την επίθεση στο Ιράν – Μια «τρομακτική απάντηση» υποσχέθηκε πρόεδρος της χώρας Ροχανί (Video)

22.09.2018 13:05
Στους 29 οι νεκροί από την επίθεση στο Ιράν - Μια «τρομακτική απάντηση» υποσχέθηκε πρόεδρος της χώρας Ροχανί (Video) - Media

 

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της σημερινής επίθεσης εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, που σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους Φρουροί της Επανάστασης αλλά και γυναικόπαιδα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση.

Ο ιρανός πρόεδρος υποσχέθηκε μια “τρομακτική απάντηση” στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε τόσο μια αντικυβερνητική αραβική οργάνωση, η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, όσο και το Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως, εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού είπε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30