04/04/2020 02:21:37

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ έπιασαν ιδιοκτήτες σκαφών να φοροδιαφεύγουν κάνοντας χρήση… drone (Video)

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ έπιασαν ιδιοκτήτες σκαφών να φοροδιαφεύγουν κάνοντας χρήση… drone (Video) - Media

 

Με κάθε δυνατό τρόπο είναι αποφασισμένη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροδιαφυγής στα νησιά του Αιγαίου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της δίωξης οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χρησιμοποίησαν drones προκειμένου να εντοπίσουν παραβάτες, μια επιχείρηση που, μάλιστα, απέδωσε καρπούς, καθώς τα στελέχη της ΑΑΔΕ εντόπισαν 9 τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη που μετέφεραν τουρίστες στην καλντέρα της Οίας στα οποία βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, όπως επίσης και μη χρήση ταμειακών μηχανών.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν πολλές παραβάσεις που αφορούν στο ναυτικό δίκαιο, όπως εικονικές ναυλώσεις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε άριστη συνεργασία με τη λιμενική υπηρεσία της Σαντορίνης, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των σκαφών μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο, επιχείρησαν να διαφύγουν αρχικά, αλλά μόλις είδαν τα drones έδεσαν ξανά στο λιμάνι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.