search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ έπιασαν ιδιοκτήτες σκαφών να φοροδιαφεύγουν κάνοντας χρήση… drone (Video)

22.09.2018 14:20
Ελεγκτές της ΑΑΔΕ έπιασαν ιδιοκτήτες σκαφών να φοροδιαφεύγουν κάνοντας χρήση… drone (Video) - Media

 

Με κάθε δυνατό τρόπο είναι αποφασισμένη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροδιαφυγής στα νησιά του Αιγαίου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της δίωξης οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χρησιμοποίησαν drones προκειμένου να εντοπίσουν παραβάτες, μια επιχείρηση που, μάλιστα, απέδωσε καρπούς, καθώς τα στελέχη της ΑΑΔΕ εντόπισαν 9 τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη που μετέφεραν τουρίστες στην καλντέρα της Οίας στα οποία βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, όπως επίσης και μη χρήση ταμειακών μηχανών.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν πολλές παραβάσεις που αφορούν στο ναυτικό δίκαιο, όπως εικονικές ναυλώσεις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε άριστη συνεργασία με τη λιμενική υπηρεσία της Σαντορίνης, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των σκαφών μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο, επιχείρησαν να διαφύγουν αρχικά, αλλά μόλις είδαν τα drones έδεσαν ξανά στο λιμάνι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:33