search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24
MENU CLOSE

Καταγγελία για επίθεση χρυσαυγίτη ταξιτζή σε επιβάτη στον Πειραιά

23.09.2018 15:41
Ανατροπή στην υπόθεση της καταγγελίας ταξιτζή για βιασμό: Στη φυλακή παραμένει ο φερόμενος ως δράστης - Media

 

Καταγγελία για ξυλοδαρμό επιβάτη από χρυσαυγίτη ταξιτζή δημοσιεύει η ΚΕΕΡΦΑ. Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα άρχισαν όταν ο οδηγός του ταξί άρχισε να σχολιάζει ραδιοφωνική εκπομπή, προβαίνοντας σε ρατσιστικά σχόλια. Όταν, ενοχλημένος, ο επιβάτης του ζήτησε να σταματήσει για να κατέβει, ο ταξιτζής του επιτέθηκε φωνάζοντας «αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή». Το θύμα έχει υποβάλει μήνυση.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Επίθεση από χρυσαυγίτη ταξιτζή δέχτηκε το πρωί του Σαββάτου ο Φ.Γ. σύμφωνα με καταγγελία, που έστειλε ο ίδιος στην ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου.

Σχόλασε απο τη δουλειά του στα Μανιάτικα και πήρε ταξί για να πάει σπίτι του στο Κερατσίνι. Στη διαδρομή, ακούγοντας ραδιόφωνο άρχισε συζήτηση και σχολιασμός μεταξύ επιβάτη και ταξιτζή. Ο ταξιτζής άρχισε να σχολιάζει “φταίνε αυτοί που μας κουβαλάνε τους λαθρομετανάστες” για να εισπράξει την απάντηση “τι είναι αυτά που λες”; Ο Φ.Γ. επειδή επέμενε στο ρατσιστικό οχετό, τον ρώτησε αν είναι Χρυσή Αυγή για να πάει την απάντηση “Οχι”. 
Μετά από λίγο, ο ταξιτζής άρχισε να φωνάζει “ναι ρε είμαι Χρυσή Αυγή, έχεις κανένα πρόβλημα;”
Ο Φ.Γ. του απάντησε “ναι, σταμάτα τώρα να κατέβω.”

Ο ταξιτζής σταμάτησε στην οδό Καπετάν Ματαμπά και Παλαμηδίου. Όταν ο Φ.Γ. κατέβηκε απο το ταξί, βγήκε έξω ο ταξιτζής έξαλλος, έριξε κάτω τον Φ.Γ. και άρχισε να τον κλωτσά, φωνάζοντας “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή.” Πήρε το ταξί και έφυγε.
Ηδη έχει κατατεθεί μήνυση με επαρκή στοιχεία ώστε να γίνει άμεση σύλληψη.

Λίγες μέρες μετά τις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι νεοναζί προχωράνε σε επιθέσεις επιβεβαίωσης της παρουσίας της Χρυσής Αυγής: επίθεση κατα του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ στα καραβάκια του Περάματος από ομάδα χρυσαυγιτών και ρατσιστική επίθεση στη Γκορυτσά κατά του μετανάστη ξυλουργού Ασίφ Χουσείν.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη του χρυσαυγίτη ταξιτζή που επιτέθηκε στον Φ.Γ.

Το αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίσει τις μάχες του για να ξηλωθούν οι πυρήνες των νεοναζί και τα γραφεία-ορμητήρια στη Σαλαμίνα και το Πέραμα, με κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν άμεσα στην περιοχή.
Και όλοι και όλες μαζί οργανώνουμε τη Διεθνή Συνάντηση και την Πανελλαδική Συνέλευση για να τσακίσουμε το φασισμό, στις 13 Οκτώβρη, στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21