22/07/2019 13:36:28

Έφηβος επέζησε 7 εβδομάδες σε αυτή τη σχεδία καταμεσής στον ωκεανό τρώγοντας ψάρια (Photos)

Έφηβος επέζησε 7 εβδομάδες σε αυτή τη σχεδία καταμεσής στον ωκεανό τρώγοντας ψάρια (Photos) - Media

 

Επτά ολόκληρες εβδομάδες μοναξιάς στην ανοιχτή θάλασσα αναγκάστηκε να υπομείνει ένας έφηβος από τις Φιλλιπίνες, η σχεδία του οποίο παρασύρθηκε στα ανοιχτά από ανέμους.

Ο ίδιος εργαζόταν πάνω στη σχεδία που δένεται με σχοινιά στην ανοικτή και χρησιμοποιεί φως για να προσελκύσει τα ψάρια το βράδυ.

Ξαφνικά ξέσπασαν θυελλώδεις άνεμοι με αποτέλεσμα να κοπούν τα σχοινιά και να παρασυρθεί.

Ο ίδιος απελπισμένα να κάνει σήματα σε παραπλέοντα πλοία, ωστόσο 10 από αυτά απέτυχαν να τον εντοπίσουν.

Κατάφερε να επιβιώσει τρυγώντας ψάρια και πίνοντας μικρές γουλιές θαλασσινού νερού που τις φίλτραρε με τα ρούχα του, έτσι ώστε να δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερο αλάτι.

Μετά από 49 μέρες που μάταια καλούσε στον ασύρματο και έκανε οπτικά σήματα, ο κυβερνήτης ενός παραπλέοντος πλοίου άκουσε στον ασύρματο το κάλεσμα του ναυαγού και μετά από μία επικίνδυνη και επεισοδιακή επιχείρηση διάσωσης, κατάφεραν να τον βγάλουν σώο από το νερό.

Μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία όπου εξετάστηκε από γιατρούς και επέστρεψε στην πατρίδα και την οικογένειά του.

Ο ναυαγός δήλωσε ότι θεωρούσε ότι δεν θα καταφέρει να γλιτώσει ζωντανός, ενώ ειχε τάσεις αυτοκτονίας και σκεφτόταν να πηδήξει στο νερό για να πνιγεί.

Τελικά θυμήθηκε τους γονείς που του έλεγαν να προσεύχεται σε δύσκολες καταστάσεις και με τη βοήθεια μιας βίβλου που είχε στη σχεδία κρατήθηκε πνευματικά όρθιος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.