search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: Για τρεις δολοφόνους μιλά ο εμπειρογνώμονας – Συγκλονίζει ο αδελφός της

24.09.2018 14:35
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Λαγούδη: Τι βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο (Video) - Media
 
Αποκαλυπτικός για τις τελευταίες, ανατρεπτικές εξελίξεις τις υπόθεσης Λαγούδη, ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Τάσος Δέδες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
 
«Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του όλο τον φάκελο. Πήρε τα στοιχεία από την αστυνομία και ανέλαβε την προανάκριση. Ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, για εμπρησμό και για σύσταση συμμορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος εισαγγελέας έχει όλες τις ενδείξεις, με βάση τις οποίες προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων… Εμείς δώσαμε βάσιμα στοιχεία για να τα αξιολογήσει ο κύριος εισαγγελέας ώστε σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που είχε και με τις καταθέσεις που πήρε, να καταλήξει εκεί που κατέληξε».
 
Σύμφωνα με τον κύριο Δέδε, τέσσερα είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελέα στο ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη μπορεί να είναι όντως έγκλημα και μάλιστα από πρόθεση.
 
«Θεωρώ ότι ήταν βασικά τέσσερα τα στοιχεία τα οποία ήταν σημαντικά και αυτά ήταν κατά σειρά:
 
– Η αιθάλη η οποία υπήρχε στο αυτοκίνητο, στην πόρτα του οδηγού εξωτερικά που σημαίνει ότι ενώ υπήρχε σε εξέλιξη η πυρκαγιά μέσα στο αυτοκίνητο, άνοιξε η πόρτα. ‘Αρα υπήρχε άλλος ή άλλα άτομα έξω από το αυτοκίνητο, διότι η άτυχη Ειρήνη Λαγούδη ήταν στο πίσω κάθισμα.
 
– Το αποτύπωμα παπουτσιού που βρέθηκε καταρχήν στο τζάμι και μετά στον ουρανό του αυτοκινήτου, επειδή φόραγε μποτάκια και άφησε ίχνος πάνω στην οροφή. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, με υψηλή θερμοκρασία. Μόνο έτσι αφήνει αποτύπωμα στον ουρανό.
 
– Το θέμα του καυσίμου. Ενώ προέκυψε ότι προμηθεύτηκε καύσιμο περίπου 20 λίτρα, στο δοχείο μέσα δε βρέθηκε ίχνος καυσίμου. Ελάχιστο… Που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποίησε όλο. Όμως από την έρευνα που έκανα εγώ, δεν διαπίστωσα ότι το καύσιμο ήταν αυτής της ποσότητας. Άρα κάπου πήγε κάποια ποσότητα καυσίμου.
 
– Το κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν βρέθηκε. Κατά συνέπεια, όλα αυτά σε συνδυασμό ή κατά μόνας, συνέθεσαν το παζλ και έτσι ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει τις ποινικές διώξεις».
 
Συγκλονίζει ο αδελφός της
Εν τω μεταξύ, έσπασε τη σιωπή του ο αδελφός της 44χρονης, μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις. Ο Γιώργος Λαγούδης μίλησε στο Ionion Fm για τις διώξεις που άσκησε ο Εισαγγελέας Αγρινίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
 
«Είναι η δικαίωση όλων όσων πίστεψαν από την αρχή ότι αυτός ο υπέροχος άνθρωπος δεν είχε κανένα λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι εισαγγελικές – δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν με τον πιο τρανταχτό τρόπο αυτό που από την πρώτη στιγμή είπα. Δικαίωση δεν υπάρχει για μένα εφόσον δεν έρχεται πίσω η Ειρήνη. Είναι όμως μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση» δήλωσε ο κ. Λαγούδης.
 
Σχετικά με το αν περίμενε μετά από τόσο διάστημα ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια ή αν κάποιες στιγμές πίστευε ότι θα πάει χαμένος ο αγώνας ο δικός του και όλης της οικογένειας της Ειρήνης, σχολίασε ο ίδιος:
 
«Ήμουν σίγουρος και αυτό νομίζω ότι το κατάλαβε αμέσως ο εισαγγελέας ήδη από την πρώτη συνάντηση μας. Έτσι ένιωσα. Όπως και όλη η κοινή γνώμη το πίστεψε. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. Εννέα μήνες παλέψαμε και βγήκε το πόρισμα. Μέχρι και προχθές όμως υπήρχαν διαρροές ότι δύο ανώτατοι αντιστράτηγοι με μεγάλη εμπειρία όπως είπε δημοσιογράφος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, έλεγαν για καραμπινάτη αυτοκτονία! Εκ του πορίσματος όμως των εισαγγελικών αρχών φάνηκε ότι δεν δέχτηκε ούτε ένα από τα “καραμπινάτα” στοιχειά τους. Όπως και ότι ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός μέσω δημοσιογράφου είπε ότι το πόρισμα το έβγαλε ο εισαγγελέας για να ηρεμήσει η οικογένεια και η κοινωνία. Δηλαδή λέει ότι έβγαλαν ψεύτικο πόρισμα οι εισαγγελικές αρχές;».
 
Ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη πρόσθεσε ότι αυτό που θυμάται από εκείνην είναι «το υπέροχο χαμόγελο της, την αγνή ψύχη της, την δύναμη να προχωρά με χαρά και όρεξη για ζωή, ενώ απαντά για τα τελευταία λόγια που του είπε: «Λέγαμε πολλά σημαντικά και ασήμαντα. Τα ασήμαντα μου έχουν λείψει πιο πολύ… εκείνες οι γρήγορες στιγμές γέλιου, χαράς και κυρίως οι άμεσες ενέργειες που με ένα βλέμμα μπορούσαμε να λύσουμε ένα θέμα! Ήταν πολύ γρήγορο το μυαλό της! Ακούραστη ψύχη και σώμα».
 
Για τα όνειρα που έκανε η άτυχη 44χρονη και τι ήθελε να πραγματοποιήσει, ο Γιώργος Λαγούδης επισημαίνει ότι είχε τα παιδιά της πάνω από όλα. «Καθώς μεγάλωναν τα παιδιά άρχισαν να προχωρουν τα όνειρα μας… αλλά τέλειωσαν αυτά για την Ειρήνη πλέον. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη. Και εκεί που θα είναι μαζί με τους πολλούς φίλους και συγγενείς μας να περνούν καλά. Εμείς εδώ θα τα καταφέρουμε. Έφτιαξε ικανή και άξια οικογένεια».
 
Τέλος, για το αν πιστεύει ότι θα μπουν στη φυλακή όσοι ευθύνονται για τον θάνατό της, τόνισε εύχεται να τιμωρηθούν οι ένοχοι και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές, ενώ ευχαρίστησε τους ιδιωτικούς ερευνητές και τα ΜΜΕ που βοήθησαν να λάμψει η αλήθεια αλλά και «τους γνωστούς και αγνώστους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που πίστεψαν στον αγώνα μου και με κάθε τρόπο ήταν κοντά μου».
 
Πληροφορίες: Patras Times/star.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35