22/08/2019 13:22:35

Νίκος Βούτσης: Οργίζομαι, αλλά δεν εκπλήσσομαι από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Οκτώ αντιδικτατορικοί αγωνιστές στηρίζουν τον Νίκο Βούτση ενάντια στα «ψεύδη του αρχιβασανιστή Χατζηζήση» - Media

 

«Θλίβομαι αφάνταστα και οργίζομαι για τη δολοφονία και το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά δεν εκπλήσσομαι». Με αυτή τη φράση σχολιάσε στο newpost.gr ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το αιματηρό περιστατικό της οδού Γκλάδστωνος που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ο κ. Βούτσης συμπλήρωσε ότι «τέτοια ανθρωποφαγικά φαινόμενα βλασταίνουν μέσα στο θερμοκήπιο μιας ακραίας πολιτικής ρητορικής που χωρίς καμιά επιφύλαξη μιλάει για προδότες και μειοδότες, καθώς και του εκφασισμού μέρους της κοινωνίας που λόγω μιας πανευρωπαϊκής προπαγάνδας εκλαμβάνει τις μεταναστευτικές και τις προσφυγικές ροές ως διακινδύνευση της ασφάλειάς του, δηλαδή ως φόβο. Ο φόβος μαζί με τη διχαστική ρητορική μίσους δημιουργούν φαινόμενα βίας, μια κουλτούρα βίας. Ιδιαίτερα βίας εναντίον διαφορετικότητας και του αδυνάτου».

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «αυτά είναι φαινόμενα που και στην εποχή μας δεν έχουν συρρικνωθεί διεθνώς, από την Αμερική έως την Ελλάδα. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, εναντίον της βίας σε βάρος του διαφορετικού μέσα στην κοινωνία. Αυτό είναι ένα μέτωπο δημοκρατίας. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που προχώρησαν σε αυτές τις άθλιες και απάνθρωπες πράξεις που οδήγησαν στον θάνατο έναν νέο άνθρωπο».

Πηγή: newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.