search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Δεν το έβαλαν κάτω: 30 γιατροί έκαναν 30.000 μαλάξεις σε 8χρονο που είχε σταματήσει η καρδιά του (Video)

25.09.2018 07:45
Έμφραγμα: Το «κρυφό» σύμπτωμα που προειδοποιεί... - Media

 

Σαν να είχαν δώσει κάποιο όρκο τιμής. Ότι δεν θα αφήσουν το 8χρονο παιδάκι με το πρόβλημα στην καρδιά να πεθάνει. Ακόμη και όταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά εκείνοι δεν σταμάτησαν να του κάνουν μαλάξεις, (θωρακικές συμπιέσεις CPR). Επί πέντε ολόκληρες ώρες γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομείο ό ένας πίσω από τον άλλον έκαναν CPR στο παιδί για να το κρατήσουν στη ζωή. Και τα κατάφεραν.

Ο 8χρονος νοσηλευόταν σε ένα νοσοκομείο στο Changzhou, της ανατολικής Κίνας, μετά από μια κρίση που οφείλεται σε μυοκαρδίτιδα. Η κατάσταση του δεν παρουσίαζε βελτίωσε, αλλά επιδείνωση.

Το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Σαγκάη που απέχει 180 χιλιόμετρα. Στη διαδρομή η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπάει. Τότε όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ένας ένας με τη σειρά του επάνω από το φορείο του έκαναν επί 5 ώρες 30.000 μαλάξεις. Το παιδί έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο και όχι μόνο αυτό. Η κατάσταση του παρουσιάζει αισθητή βελτίωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02