25/01/2021 15:15:35

Σκίτσο του «δικού μας» Πάνου Ζάχαρη δώρο στη Άχεντ Ταμίμι από τον Δ. Κουτσούμπα

Σκίτσο του «δικού μας» Πάνου Ζάχαρη δώρο στη Άχεντ Ταμίμι από τον Δ. Κουτσούμπα - Media

 

Στα χέρια της Άχεντ Ταμίμι, της νεαρής από τη Δυτική Όχθη που έγινε σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης όταν τον Δεκέμβρη του 2017 τα έβαλε με πάνοπλους ισραηλινούς στρατιώτες, κάτι που κόστισε την ελευθερία της, βρίσκεται ένα σκίτσο του «δικού μας» Πάνου Ζάχαρη.

Η Άχεντ Ταμίμι βρέθηκε το σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, προσκεκλημένη της ΚΝΕ για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ», που, όπως κάθε χρόνο, έλαβε χώρα στο πάρκο Τσίτση στο Ίλιον. Μετά το τέλος της ομιλίας της, όπου η 17χρονη έστειλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, της δώρισε δύο σκίτσα εμπνευσμένα από τον αγώνα της, ένα του Κωνσταντίνου Ρουγγέρη και ένα του σκιτσογράφου του «Ποντικιού», Πάνου Ζάχαρη.

Το εν λόγω σκίτσο δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, κατά την περίοδο που η νεαρή παλαιστίνια βρισκόταν έγκλειστη στις ισραηλινές φυλακές, με ένα ογκώδες διεθνές κύμα αλληλεγγύης να ζητά την απελευθέρωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.