search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:06
MENU CLOSE

Σκίτσο του «δικού μας» Πάνου Ζάχαρη δώρο στη Άχεντ Ταμίμι από τον Δ. Κουτσούμπα

25.09.2018 14:16
Σκίτσο του «δικού μας» Πάνου Ζάχαρη δώρο στη Άχεντ Ταμίμι από τον Δ. Κουτσούμπα - Media

 

Στα χέρια της Άχεντ Ταμίμι, της νεαρής από τη Δυτική Όχθη που έγινε σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης όταν τον Δεκέμβρη του 2017 τα έβαλε με πάνοπλους ισραηλινούς στρατιώτες, κάτι που κόστισε την ελευθερία της, βρίσκεται ένα σκίτσο του «δικού μας» Πάνου Ζάχαρη.

Η Άχεντ Ταμίμι βρέθηκε το σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, προσκεκλημένη της ΚΝΕ για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», που, όπως κάθε χρόνο, έλαβε χώρα στο πάρκο Τσίτση στο Ίλιον. Μετά το τέλος της ομιλίας της, όπου η 17χρονη έστειλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, της δώρισε δύο σκίτσα εμπνευσμένα από τον αγώνα της, ένα του Κωνσταντίνου Ρουγγέρη και ένα του σκιτσογράφου του «Ποντικιού», Πάνου Ζάχαρη.

Το εν λόγω σκίτσο δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, κατά την περίοδο που η νεαρή παλαιστίνια βρισκόταν έγκλειστη στις ισραηλινές φυλακές, με ένα ογκώδες διεθνές κύμα αλληλεγγύης να ζητά την απελευθέρωσή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:03