search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:24
MENU CLOSE

ΓΓ Δημόσιας Υγείας: Απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών για την εγγραφή τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

26.09.2018 11:23
ΓΓ Δημόσιας Υγείας: Απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών για την εγγραφή τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς - Media

 

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περιπτώσεις επιδημίας ή καταστάσεις επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία αναφέρθηκε μιλώντας Στο Κόκκινο, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

«Αναζητούμε τρόπους για να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, έτσι ώστε να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία» υπογράμμισε ο κος Μπασκόζος, τονίζοντας ότι «οι εμβολιασμοί είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας και την κοινωνία, αν δεν θέλουμε να εμφανιστούν παθήσεις που τις έχουμε ξεχάσει».

«Κάθε φορά που ξεκινά ένα σχολικό έτος μπαίνει το θέμα της υποχρεωτικότητας» αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας διευκρινίζοντας ότι «για την πολιτεία και το υπουργείο Υγείας οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί με την έννοια ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων την ώρα που πρέπει». 

Ο κος Μπασκόζος διευκρίνισε ότι «με την εγκύκλιο του υπουργείο Υγείας ορίζεται ότι για την εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να επιδεικνύεται το βιβλιάριο υγείας ή το ατομικό δελτίο υγείας μαθητού στο οποίο θα φαίνεται ότι έχουν εμβολιαστεί με το τριπλό εμβόλιο της ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας, που είναι υποχρεωτικός».

«Ο νομικός μας πολιτισμός αναφέρει ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και σαν τέτοια υπόκεινται στη θέληση αυτού που τον υφίσταται δηλαδή εφόσον μιλάμε για ανήλικους, στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν για την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής του από την Πολιτεία σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα τους», πρόσθεσε ο κ. Μπασκόζος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21