search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:40
MENU CLOSE

Και τρίτη γυναίκα καταγγέλλει για σεξουαλική επίθεση τον εκλεκτό του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

26.09.2018 16:30
Και τρίτη γυναίκα καταγγέλλει για σεξουαλική επίθεση τον εκλεκτό του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο - Media
 
Ο δικηγόρος μιας τρίτης γυναίκας που κατηγορεί τον δικαστή Μπρετ Κάβανο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά υπέβαλε τη γραπτή, ένορκη κατάθεσή της στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
 
Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι αποκάλυψε τα στοιχεία της πελάτισσάς του μέσω του Twitter, όπου ανάρτησε και μια φωτογραφία της, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της. Στην ένορκη κατάθεσή της η γυναίκα αυτή, που ονομάζεται Τζούλι Σουίτνικ, περιγράφει διάφορα επεισόδια στα οποία ήταν μάρτυρας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώ ισχυρίζεται ότι ήταν και η ίδια θύμα ομαδικού βιασμού “περίπου το 1982”, στον οποίο ήταν παρόντες ο Κάβανο και ένας φίλος του, ο Μαρκ Τζατζ. Δηλώνει επίσης ότι τότε είχε αποκαλύψει τι της συνέβη σε δύο άλλα πρόσωπα.
 
Η Σουίτνικ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια διαφόρων “πάρτι” που οργανώνονταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, την περίοδο 1981-82, ο τότε μαθητής Μπρετ Κάβανο και ο Μαρκ Τζατζ κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και συμπεριφέρονταν απρεπώς στα κορίτσια, τα άγγιζαν και, όπως υποστηρίζει, δεν δέχονταν το “όχι” ως απάντηση.
 
Ισχυρίζεται επίσης ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών του Κάβανο και του Τζατζ να μεθύσουν τις κοπέλες ώστε στη συνέχεια να τις βιάσουν ομαδικά διάφορα αγόρια σε ένα διπλανό δωμάτιο. Αυτό, όπως λέει, συνέβη και στην ίδια το 1982 και πιστεύει ότι την είχαν ναρκώσει με κάτι που έριξαν στο ποτό της.
 
Ο Αβενάτι εκπροσωπεί και την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε από τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να μην αποκαλύψει την ερωτική σχέση που διατηρούσε μαζί του πριν από περισσότερα από δέκα χρονια.
 
Άλλες δύο γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κάβανο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ πρόκειται να καταθέσει αύριο στη Γερουσία και σήμερα οι δικηγόροι της κατέθεσαν υπογεγραμμένες μαρτυρίες από τον σύζυγό της, τον Ράσελ Φορντ και τρεις φίλους της που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά της. Ο Ράσελ Φορντ αναφέρει στη δική του κατάθεση ότι η σύζυγό του αποκάλυψε τι της είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας για ζευγάρια, το 2012. “Θυμάμαι να λέει ότι το όνομα του επιτιθέμενου ήταν Μπρετ Κάβανο, ότι ήταν επιτυχημένος δικηγόρος που μεγάλωσε στη γενέτειρα της Κριστίν και ότι ήταν πολύ γνωστός στην Ουάσινγκτον”, ανέφερε.
 
Ένας φίλος της Μπλάζεϊ-Φορντ καταθέτει επίσης ότι του είχε αποκαλύψει το 2016 πως της είχε επιτεθεί σεξουαλικά ένα αγόρι που στη συνέχεια έγινε ομοσπονδιακός δικαστής στην Ουάσινγκτον. Ο Κιθ Κέγκλερ υποστηρίζει ότι είχαν ανταλλάξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία ανέφερε το όνομα του Κάβανο, πριν να τον προτείνει ο πρόεδρος Τραμπ ως υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο.
 
Άλλη μια γυναίκα, η Ντέμπορα Ραμίρεζ, έχει κατηγορήσει τον Κάβανο ότι της επέδειξε τα γεννητικά όργανά του κατά τη διάρκεια ενός πάρτι όταν και οι δύο φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:40