search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:58
MENU CLOSE

Όρθιος στην Τούμπα ο Άρης, 1-1 με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο

26.09.2018 18:09
Όρθιος στην Τούμπα ο Άρης, 1-1 με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο - Media

 

Ο Άρης έμεινε όρθιος στην Τούμπα, στο πρώτο ντέρμπι μετά την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, αφού ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του 4ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδος.

Με πρωταγωνιστή τον Ματέο Γκαρσία που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και σημείωσε και το γκολ της ισοφάρισης, ο Άρης απέσπασε ισοπαλία στο πρώτο ντέρμπι μετά την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκ, έστω και στον θεσμό του Κυπέλλου.

Με εννέα αλλαγές ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, δεν είχε ρυθμό, ενώ έχασε και τον Ελ Καντουρί που αποχώρησε τραυματίας και ουσιαστικά δεν διεκδίκησε τη νίκη μετά το 59’ και την αποβολή του Κίτσιου. Ο Πέλκας στο 26’ είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι, αλλά ο Ματέο Γκαρσία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με μόνη ευκαιρία στο β΄μέρος, αυτή του Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ παρέταξε ένα 4-2-3-1, σε αντίθεση με τον Άρη που διάλεξε το 4-3-3 στην εκκίνηση του αγώνα. Το ματς άρχισε με αρκετά μεγάλη νευρικότητα, αφού και οι δύο αντίπαλοι έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Σε ένα απ’ αυτά που έκανε ο Σιώπης, ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τον γηπεδούχο, με τον Ελ Καντουρί να πασάρει στον Ζαμπά που σούταρε από πλάγια θέση πάνω στον Κουέστα.

Ο Δικέφαλος συνέχιζε να πιέζει και να αξιοποιεί τα λάθη στην προσπάθεια του Άρη να χτίσει το παιχνίδι και στο 17’ ο Πέλκας σεντράρει για τον Σάκχοφ που πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει έξω. Οι «κίτρινοι» εξακολουθούν να κάνουν πολλά λάθη και σε ένα απ’ αυτά ο Σιώπης, δεν απομακρύνει εγκαίρως την μπάλα, ο Ελ Καντουρί του την κλέβει και στη σέντρα που βγάζει από αριστερά, ο Γιουνές κάνει ξεκάθαρα χέρι. Ο Σιδηρόπουλος δείχνει την άσπρη βούλα και ο Πέλκας ευστοχεί για να κάνει το 1-0.

Ο Σιδηρόπουλος έχει ένα λάθος σφύριγμα στο 31’ όταν δίνει έμμεσο υπέρ του Άρη σε σταμάτημα της μπάλας από τον Σάκχοφ, που ωστόσο δεν ήταν γύρισμα στον Ρέι. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από αυτή τη φάση.

Ο νευρικός Άρης του πρώτου μέρους ωστόσο δεν είπε όχι στο δώρο του Κχατσερίντι. Μια λάθος απομάκρυνση του Ουκρανού, πάνω στον Κίτσιου έδωσε τη δυνατότητα στον Γιουνές να δώσει στον Ματέο Γκαρσία και τον τελευταίο να ισοφαρίζει με αριστερό πλασέ σε 1-1.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου υποχρεώνεται να βγάλει τον τραυματία Ελ Καντουρί για να περάσει στη θέση του τον Μπίσεσβαρ. Ωστόσο αντικαθιστά και τον Κχατσερίντι, φέρνοντας στόπερ τον Τόσκα, περνάει τον Μάτος σαν αλλαγή δεξιά και βάζει αριστερά τον Κίτσιου. Από τη μεριά του ο Πάκο Ερερα, ρίχνει τον Ναζλίδη στη θέση του Γιουνές.

Ο ΠΑΟΚ έχει την μεγάλη ευκαιρία ν’ ανακτήσει το προβάδισμα, όμως το πλασέ του Πέλκα, περνάει δίπλα από την εστία του Κουέστα, μετά από φοβερό λάθος του Κολάσο. Ο Άρης απαντά στις ευκαιρίες με τον Σόουζα στο 55’ και τέσσερα λεπτά αργότερα, κερδίζει το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Κίτσιου κάνει σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ματέο Γκαρσία και παίρνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Λουτσέσκου αναγκάζεται να γυρίσει τον Βέρνμπλουμ στόπερ και να ξαναστείλει τον Τόσκα αριστερά.

Ο Άρης με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ του, άρχισε να παγώνει τον ρυθμό και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 71’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και την απόκρουση της άμυνας του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώνεται στον Ματέο Γκαρσία που σουτάρει λίγο πάνω από την εστία.

Ο Λουτσέσκου έριξε τον Πρίγιοβιτς με προκειμένου να βρει μια λύση στην επίθεση, αλλά και ο Ερέρα έριξε τον Ντιγκινί για το τελευταίο δεκάλεπτο. Με τις δύο ομάδες να έχουν σπαταλήσει αρκετή ενέργεια, το 1-1 έμοιαζε μάλλον με συμβιβασμό και παρέμεινε. Στο φινάλε και ο Άρης έμεινε με δέκα, λόγω του τραυματισμού του Μπρούνο Γκάμα και η ισοπαλία ήρθε χωρίς άλλη φάση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Κίτσιου, Τόσκα, Κχατσερίντι (46’ Μάτος), Κρέσπο, Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (46’ λ.τρ. Μπίσεσβαρ), Ζαμπά, Πέλκας, Καρέλης (77’ Πρίγιοβιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σιαμπάνης, Κάνιας, Μπαλογιάννης,Ακπόμ

Άρης: Κουέστα, Ούγκο Σόουζα, Βέλεθ, Μαβράι, Μενέντεθ (66’ Μπάσα), Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια (82’ Ντιγκινί), Κολάσο, Γκαρσία, Γιουνές (46’ Ναζλίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καντιμοίρης, Κωνσταντινίδης, Καλλίδης, Μπαγκαλιάνης.

Πηγή: Sport-fm

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48