search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:44
MENU CLOSE

Νύχτα αγωνίας: Πυρκαγιά στον Σχοινιά, φωτιές στην Κεφαλονιά σε Ζολά και Βλαχάτα – Θυελλώδεις άνεμοι ως 9 μποφόρ

26.09.2018 18:29
Νύχτα αγωνίας: Πυρκαγιά στον Σχοινιά, φωτιές στην Κεφαλονιά σε Ζολά και Βλαχάτα - Θυελλώδεις άνεμοι ως 9 μποφόρ  - Media

Σε εξέλιξη από τις 23.30 της Τετάρτης βρίσκεται πυρκαγιά στον Σχοινιά στη θέση Δικαστικά. Στην περιοχή υπάρχει χαμηλή βλάστηση με διάσπαρτα πεύκα σε βραχώδη πλαγιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν απειλούνται σπίτια άμεσα. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με 22 οχήματα και 50 πυροσβέστες.

Δυο πυρκαγιές στην Κεφαλονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό Ζολά.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής με 8 οχήματα και 16 πυροσβέστες, η φωτιά εξαιτίας των ανέμων και του ανάγλυφου του εδάφους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις ανοίγοντας σε δυο μέτωπα. Το ένα κινήθηκε προς το λιμάνι.

Το δεύτερο κατευθύνθηκε προς το χωριό. Ήδη έχουν αναφερθεί ζημιές σε αγροικίες στην είσοδο του οικισμού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση προληπτικής εκκένωσης του χωριού κυρίως απο τις ευπαθείς ομάδες κατοίκων, ειδικά ηλικιωμένους και παιδιά.

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες μαζί με τους κατοίκους καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να συγκρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις περιουσίες τους.

Η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη για τους κατοίκους του οικισμού, αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ είναι δύσκολο να σταλούν ενισχύσεις από την πυροσβεστική.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην Κεφαλονιά, αυτή τη φορά στο χωριό Βλαχάτα.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που στην περιοχή φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στη άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα.

Φωτιά και στον Άραξο

Παράλληλα, άλλη πυρκαγιά βρίσκεται σε βαλτώδη περιοχή στον Άραξο. Στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ με εντολή της Πυροσβεστικής διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Μετόχι-Καλόγρια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες, με 21 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33