search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Σε δημοπρασία το «Chop Suey» του Χόπερ

27.09.2018 07:29
Σε δημοπρασία το «Chop Suey» του Χόπερ - Media

 

Πριν 11 χρόνια, ο μεγιστάνας στον τομέα ταξιδιών πολυτελείας και μεγάλος συλλέκτης έργων τέχνης Μπάρνεϊ Έμπσγουερθ είχε υποσχεθεί έναν θαυμάσιο πίνακα του Έντουαρντ Χόπερ στο Μουσείο Τέχνης του Σιάτλ. Τελικά, ο πίνακας «Chop Suey» – τον ολοκλήρωσε ο Αμερικανός ζωγράφος το 1929 – θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s, τον Νοέμβριο.

Η δημοπρασία αφορά περίπου 85 έργα από τη συλλογή του Έμπσγουερθ, με τον Christie’s να εκτιμά τα προσδοκώμενα έσοδα σε 300 εκατομμύρια δολάρια, συνολικά. Στην ομάδα αυτή καλλιτεχνικών θησαυρών «ηγείται» το έργο του Χόπερ, στο οποίο ο οίκος αναφέρεται ως «το πιο σημαντικό έργο του καλλιτέχνη που ήταν σε κατοχή ιδιώτη» και τοποθετεί την εκτίμηση για τα έσοδα από την πώλησή του σε 70 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που δεν αναφέρει ο οίκος είναι ότι υπήρχε υπόσχεση να δοθεί αυτός ο πίνακας στο μουσείο του Σιάτλ. Και το μουσείο, στην ανακοίνωσή του, δεν κάνει καμία αναφορά στην υπόσχεση. Αντιθέτως, ευχαριστεί τον εκλιπόντα: «Ο μακαρίτης Μπάρνεϊ Α. Έμπσγουερθ υπήρξε μεγάλος συλλέκτης, φιλάνθρωπος, υπέρμαχος της τέχνης και, για πολλά χρόνια, μέλος του καταπιστεύματος του Seattle Art Museum (SAM). Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τη γενναιόδωρη στήριξή του στο SAM » υπογράμμισε η διευθύντρια και διευθύνων σύμβουλος του μουσείου, Κίμερλι Ρόρσαρτς

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21