search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:24
MENU CLOSE

Κόλαση στην Κεφαλονιά: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοι

27.09.2018 13:46
4564880.jpg
 
Κατασβέσθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαγκάδα, Κατελειό, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα, στην Κεφαλονιά, μετά από δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής και ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.
 
Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή της Πάστρας, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμη ένα ελικόπτερο και πεζοπόρο τμήμα.
 
Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.
 
Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν απομακρύνει από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.
 
Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γινόταν να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα.
 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:23