search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:23
MENU CLOSE

Υψηλό το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία: Κάτω από το κατώτατο όριο διαβίωσης 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι

27.09.2018 14:06
Υψηλό το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία: Κάτω από το κατώτατο όριο διαβίωσης 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι - Media

 

Το επίπεδο της φτώχειας στην Ρωσία παραμένει υψηλό, αλλά το 2018 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια αναμένεται αύξηση των εισοδημάτων του κόσμου καθώς και των συνταξιούχων. Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κρατική Δούμα στην οποία παρουσίασε την έκθεση για την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2017, ενώ η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την λήψη πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη των ευάλλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Παρόλα αυτά, το επίπεδο της φτώχειας παραμένει υψηλό, 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 13,2%, έχουν εισοδήματα που βρίσκονται κάτω από το κατώτατο όριο διαβίωσης» είπε ο Κουντρίν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμανε ότι «το 2017 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων μειώθηκαν κατά 1,7%, παρόλο που είδαμε ότι υπήρχε οικονομική ανάπτυξη και παρότι είχαμε προβλέψει αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων. Τα τελευταία 4 χρόνια το βιοτικό επίπεδο, τα πραγματικά εισοδήματα του κόσμου, μειώθηκαν συνολικά κατά 11%» προσέθεσε ο Κουντρίν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2018 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν ανοδική τάση.

Ο Κουντρίν επεσήμανε ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους τα πραγματικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 2,7%, οι συντάξεις αυξήθηκαν κατά 3,6% μετά μάλιστα από διάστημα δύο ετών, στην διάρκεια των οποίων τα πραγματικά εισοδήματα μειώθηκαν δυστυχώς, όπως είπε, κατά 7,1%. Χαρακτήρισε τέλος ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους παρατηρήθηκε αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των συνταξιούχων.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις Κουντρίν, έδειξε να συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του, δηλώνοντας ότι η μείωση κατά δύο φορές του επιπέδου φτώχειας είναι εθνικός στόχος και πως αυτό θα το επιτύχει η ρωσική κυβέρνηση με πρόσθετα μέτρα στήριξης των ευάλωτων στρωμάτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:23