search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:17
MENU CLOSE

Πυρά ΚΕΔΕ κατά Σωτηρέλη για τον ΕΝΦΙΑ: Δεν κρύβει την κομματική του συμπάθεια

27.09.2018 15:28
Αντίδραση και από Σωτηρέλλη για την απαγόρευση συναθροίσεων: Αντισυνταγματική, δεν «πατάει» στα άρθρα 11 και 48 - Media

 

Για εμπάθεια κατηγορεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Σωτηρέλη, μ’ αφορμή χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη σχετικά με την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους και αναφορά του στο πρόσωπο του προέδρου της ΚΕΔΕ .

«Ο καθηγητής κ. Σωτηρέλης, μην μπορώντας να κρύψει την κομματική του συμπάθεια, έσπευσε να προσφέρει την επιστημονική του “σφραγίδα” και στήριξη στην άποψη της κυβέρνησης, περί αντισυνταγματικότητας της μεταβίβασης του φόρου ακίνητης περιουσίας στους Δήμους. Ασφαλώς υπάρχουν άλλοι, εξίσου αν όχι και περισσότερο έγκριτοι συνταγματολόγοι, που διατυπώνουν την άποψη ότι δεν υφίσταται συνταγματικό κώλυμα», τονίζει σ΄ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ.

«Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Σωτηρέλης ως συνταγματολόγος», τονίζει η ΚΕΔΕ, «ότι η συζήτηση (με τον πρόεδρο της ΝΔ) που διεξήχθη, αφορούσε στην εφαρμογή του άρθρ. 102 παρ. 5 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο το κράτος στα πλαίσια της εξασφάλισης της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, λαμβάνει όλα τα νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Με νόμο, δε, προβλέπεται και είναι επιτρεπτή η απόδοση και κατανομή στους ΟΤΑ των φόρων που εισπράττει το Κράτος», σημειώνεται στην ανακοίνωση της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28